Allmänning

Vad gillar dvarghamstrar att gora?

Vad gillar dvärghamstrar att göra?

De vill gärna ha tillgång till rör och tunnlar, saker att hoppa upp på, krypa under och gnagmaterial. En massa saker att göra behöver hamstern även ha i sin bur när den inte kan vara ute. Förutom de saker som vi nämnt ovan så är ett hamsterhjul att springa i ett vanligt tillbehör.

Vad gillar hamstrar att gnaga på?

Grenar från fruktträd från din trädgård går bra så länge de inte har behandlats med bekämpningsmedel och likaså block av lövträd. Mindre bollar av pilträd, ringar och tunnlar som säljs för kaniner kan vara ett alternativ även för hamstrar.

Vad för grönsaker kan dvärghamstrar äta?

Kan hamstrar äta morötter Morötter är en bra grönsak för din hamster då de inte är sura och har ett hårdare och robust kött som hjälper hålla din hamsters tänder i trim. Morötter är utmärkta för din hamster vad gäller näringsvärde då de är fulla av vitaminer och mineraler som kan hålla din hamsters päls i toppenskick.

Vad kan man göra med hamstrar?

Det är viktigt att hamstern har en mycket stor bur eftersom hamstrar tycker om att röra sig. För att hamstern ska få ordentligt med motion, kan man inreda buren med hyllor, samt rör att springa i. Inredningen måste vara ”hamstersäker” så att hamstern inte fastnar och gör illa sig.

Vilka grönsaker kan man ge en dvärghamster?

Kan hamstrar äta sallad Sallad har lågt näringsmässigt värde för hamstrar så det är inte värt risken att ge din hamster sallad. Det finns många andra näringsrika grönsaker som är långt bättre än sallad för din hamster. Mörkare bladgrönsaker som spenat eller kale är utmärkta alternativ att ge din hamster.

Vilka grönsaker äter dvärghamster?

Färsk mat, alltså färsk frukt och grönsaker, är ett välkommet tillskott till dina husdjurs kost. Hamstrar kan äta bladiga grönsaker som maskros och klöver, men också smaskiga frukter och grönsaker som päron, morötter och kål.

Vad för grenar kan hamstrar äta?

Dessa träslag kan du ge till din hamster:

  • Al.
  • Alm (grenar, blad och frön går bra)
  • Ask.
  • Asp.
  • Björk (Ge inte björk under vintern på grund av saven)
  • Enbuske.
  • Fruktträd (exempelvis äpple eller päron)
  • Hagtorn.

Share this post