Allmänning

Vilka regler har Jehovas vittnen?

Vilka regler har Jehovas vittnen?

Jehovas vittnen betalar skatt och följer landets lagar men de gör inte någon värnplikt och tar inte del i någon politisk verksamhet. De tar avstånd från de kristna högtider som de anser ha blandats upp med obibliska sedvänjor. Man firar exempelvis inte nationaldag, födelsedagar, jul, påsk, pingst, midsommar eller nyår.

Vad händer om man går ur Jehovas vittnen?

Filip berättar om de förlorade chanserna i samhället utanför Jehovas vitt- nen vid ett längre medlemskap: Att lämna Jehovas vittnen betyder att de inte har någon vettig position i samhället. Ofta har de väldigt enkla jobb. Det kan vara brevbärare, att städa, det är väldigt vanligt – lokalvård i olika former.

Vad får man inte göra om man är med i Jehovas?

Annat som många tänker på med Jehovas vittnen är att de avstår från allt blod, både i kost och genom vård på grund av att det står att man ska det i Bibeln. I Bibeln sa Jesus vid sin sista nattvard ”detta ska ni göra till minne av mig”, vilket är varför man tar del i en ”åminnelse” varje år.

Vad är Jehovas vittnen emot?

Personer som tillhör det religiösa samfundet Jehovas vittnen säger nej till blodtransfusioner, då de menar att blodet är en symbol för livet och därmed heligt. Av den anledningen bär Jehovas vittnen alltid med sig en sorts ”blodkort” där de avsäger sig blodtransfusioner under alla omständigheter.

Får Jehovas vittnen umgås med andra?

Vid mötena måste man gå in sist och ut först för att inte komma i kontakt med de andra vittnena. Att umgås med icke-vittnen är tillåtet men om den uteslutne vill komma tillbaka till församlingen bör personen så långt som möjligt undvika umgänge med personer utanför organisationen (ibid., s.

Får Jehovas vittnen gifta sig?

Kyrklig vigsel Vigsel kan också förrättas av en person som hör till ett sådant religiöst samfund som undervisningsministeriet gett rätt att förrätta vigsel. Sådana samfund är till exempel pingstförsamlingarna och Jehovas vittnen eller mormonförsamlingarna.

Hur får Jehovas vittnen pengar?

Jehovas vittnen betalar inga löner, varken till de som knackar dörr eller jobbar som äldstebröder, motsvarigheten till präster. Verksamheten finaniseras genom frivilliga bidrag, dels allmänna dels för litteraturen.

Får Jehovas vittnen bidrag från staten?

Regeringen har nu efter tolv års förhalande beslutat bevilja Jehovas vittnen statsbidrag som trossamfund, om detta skriver tidningen Dagen.

Hur rika är Jehovas vittnen?

Jehovas vittnen har verksamhet i över 200 länder och har ca 8 miljoner aktiva anhängare enligt egen statistik.

Hur mycket pengar får Jehovas vittnen?

* 1997 skrev tidningen Månadens Affärer att Jehovas vittnen i Sverige bidrar med 45 miljoner kronor per år. * Förlaget, Watchtower Bible and Tract Society of New York, listades 2001 av tidningen Newsday som ett av New Yorks fyrtio rikaste företag, med en årlig inkomst på 951 miljoner USD.

Share this post