Blogga

Vad ska man ha pa sig pa 90 Talsfest?

Vad ska man ha på sig på 90 Talsfest?

Perfekt inspiration om du ska på en fest med tema 90-talsfest!

  • T-shirt under klänning.
  • Chokerhalsbandet.
  • Virkad sjalett på huvudet (jo, vi hade det!)
  • Och virkade klänningar!
  • Ovala solglasögon var trendigt.
  • Spice Girls var stilikoner på 90-talet.
  • Spice Girls lärde oss också att använda magtröjor.

Vad hände 1990 i Sverige?

Ingvar Carlsson väljs till ny statsminister i Sverige sedan Carl Bildt avböjt, och bildar en ny regering. Allan Larsson blir ny finansminister och Erik Åsbrink blir budgetminister.

Var 90-talet bättre?

Livsstil”Mysteriet på Greveholm”, ett mindre uppkopplat samhälle, cd-skivor, hemtelefonen och tv-serierna – ja, listan kan bli lång på varför 90-talet både var enklare och bättre. Att vara barn 2016 skiljer sig på flera plan rätt mycket från att vara barn på 90-talet. I bildspelet får du reda på varför.

Vart kan man köpa 90 tals kläder?

90-talsmode | Dam & Herr | Zalando.

Vad hände 90 talskrisen?

I början på 90-talet gick Sverige in i en djup ekonomisk kris. BNP föll med 5 procent, sysselsättningen minskade med 500 000 personer och statsfinanserna kollapsade. Krisen skapades genom de spridningseffekter som nedgången på bostadsmarknaden fick i Sveriges ekonomi.

Hur var det att leva på 90 talet?

I början av årtiondet blev satellit-TV vanligt, och videobandspelare var snart inte längre någon sensation. Datorer och Internet slog igenom under slutet av årtiondet och stora mängder av IT-bolag grundades, vilket ledde till IT-bubblan. På musiksidan var grunge, hiphop och techno populärt i början av årtiondet.

Vad var modernt på 90-talet?

Vad det gäller skor under 90-talet så fanns det flera olika trender. Sandaler av alla slag var populära, och även såkallade ”jelly shoes”. Men sneakers var en av de största trenderna. Gärna skulle de ha olika färger och vara chunky.

Hur sminkade man sig på 90-talet?

Allt blev mycket neutralare i sminket på 90talet, i jämförelse med 80talet. Man skulle ha matta skuggor i jordnära färger, dom skimmriga skuggorna kom först i slutet av 90talet. Det blev populärt att plocka ögonbrynen, i det här fallet var Pamela Anderson en stor inspiration.

Vad åt man 1992?

Woken hade som sagt redan kommit och det asiatiska köket med chili och sweet and sour etablerade sig….Hot shots och lightprodukter

  1. Tacopaj. Den svenska innovationen tacopaj lever än.
  2. Wok.
  3. Pastasallad.
  4. Snabbnudlar.
  5. Cheesecake.

Share this post