Ny

Vad kannetecknar en broadcast adress?

Vad kännetecknar en broadcast adress?

Ett broadcast-meddelande skickas ut i nätverket med avsikt att nå alla anslutna datorer. För detta så finns det en specifik adress specificerad i IP-standarden, nämligen 255.255.255.255. Det finns ytterligare en broadcast-adress i IP för nätverket som beror på dina IP-inställningar.

Vad är en broadcast?

Broadcast är en term inom datorkommunikation som innebär att paket som skickas mottages av alla på nätverket. I motsats till enkelsändning är som sagts informationen som skickas adresserad till alla noderna i nätverket, vilket även namnet tyder på (broadcast kan tolkas som ”bredsändning”).

Vad innebär begreppet Multicasting?

Flersändning, multisändning, vanligen betecknat multicast, är inom datorkommunikation en gruppsändning av information till en grupp noder samtidigt, men inte till alla i ett nätverk.

Vilken IP adress används för broadcast i ett IP nätverk?

IP-adressers uppbyggnad Siffrorna kan gå från 0-255 , förutom den första siffran som generellt sett inte kan börja på 0 eller 255. Detta eftersom IP-adressen 0.0.0.0 används som ett ”wildcard” för att binda till alla adresser, och IP-adressen 255.255.255.255 används för att indikera en lokal broadcast.

Vad används en router till dess huvudsyfte och på vilken nivå arbetar en router?

Vad används en Router till (dess huvudsyfte) och på vilken nivå arbetar en Router? Kopplar samman nätverk med varandra. Arbetar på lager 3+. Hur vet en router Router vart den skall skicka mottagna paket?

Vad används en router till dess huvudsyfte )?

Switchen lär sig MAC-adresser genom att titta på avsändaradressen på alla inkommande frames. Vad används en Router till (dess huvudsyfte) och på vilken nivå arbetar en Router? Kopplar samman nätverk med varandra.

Hur vet en router router vart den skall skicka mottagna paket?

Routern använder routingtabellen för att beräkna bästa vägen att förmedla paket. När en router inte kan avgöra till vilket nätverk data ska skickas så skickas det till en förkonfigurerad adress, default gateway.

Share this post