Ny

Hur mycket varme tal haret?

Hur mycket värme tål håret?

Kvaliten och hårtyp avgör värmen, men har du ett fint och slitet hår ska du köra på så låg temperatur som möjligt, kring 120 grader, ett hår i hyfsad kvalitet klarar kring 160 grader och ett tjockt och välmående hår kan fixa 185 grader.

Hur hög värme på plattång?

Temperaturen på en plattång bör ligga mellan 185c – 210c, högre temperatur kan resultera i värmeskador på ditt hår.

När ska man byta plattång?

Om det tar lång tid för din plattång att bli varm är kan detta vara ett tecken på att plattången har blivit gammal och bör bytas. Det finns risk för att plattången inte når önskad temperatur och då kan det medföra slitage på håret. Dock varierar det väldigt mellan olika märken hur lång livstid en plattång har.

Vad händer om man plattar håret för mycket?

Plattånga kommer inte kunna nå de ställen där det är för tjockt, och du vill inte platta flera gånger på samma ställe i onödan”, säger Potempa till Teen Vogue. Istället rekommenderar hon att man delar upp håret i flera sektioner så att man hela tiden har koll på var man plattat och inte.

Vad ska man ha för värme på locktången?

Se till att locktången är inställd på rätt värme. Som regel räcker 180-210° för tunnare hår och upp till 230° för tjockt hår. Locka inte för länge för att inte bränna håret. Är du osäker på tiden kan du känna försiktigt på håret för att se om det är tillräckligt uppvärmt.

Hur länge kan man ha en plattång?

Hur länge håller en plattång? Svaret är omkring 17-24 månader om den används dagligt. Kom ihåg att en liten plattång ska kunna värmas upp till 210 grader på mindre än 15 sekunder.

Hur applicerar man värmeskydd?

Det allra bästa för ditt hår, om du ska använda ett värmeverktyg, är att du torkar det ordentligt med en handduk och låter det självtorka en stund. Applicera sedan ett värmeskydd över hela håret och använd så svag värme som möjligt när du sedan stylar det.

Share this post