Blogga

Hur far jag reda pa mitt SIM Kortsnummer?

Hur får jag reda på mitt SIM Kortsnummer?

Metod 3: Se ditt eget nummer i en Android-telefon (Samsung, Sony, Huawei, Motorola m. fl.)

  1. Börja med att peka på Inställningar (1) och scrolla längst ned i botten.
  2. Peka på Status (1) och välj Status för SIM-kort (2).
  3. Under rubriken Mitt telefonnummer (eller liknande text) bör du därefter se ditt telefonnummer.

Hur många siffror har ett simkort?

Det är en kod på åtta siffror som står angiven på samma ställe som pinkoden. Du får tio försök på dig att knappa in den korrekta puk-koden. Lyckas du inte med det låser sig simkortet permanent och du blir tvungen att beställa ett nytt simkort.

Hur många siffror är en PUK kod?

Pukkoden är en åttasiffrig kod som du använder när du har skrivit in en felaktig pinkod tre gånger. Skrivs fel pukkod in tio gånger i följd spärras sim-kortet permanent. Då måste ett nytt beställas.

Vad händer om man låser sitt SIM-kort?

Har ditt simkort låst sig behöver du pinkoden för att låsa upp det igen. Kan du inte din kod utantill bör du inte gissa för många gånger. Det kan nämligen leda till att ditt simkort låser sig permanent. Pinkoden fungerar som ett skydd för dig och din telefon.

Vad är min PIN-kod?

Pinkoden är den kod som skyddar själva simkortet mot att andra personer kan ta sig in i din mobiltelefon och använda ditt abonnemang eller kontantkort. Om du flyttar över simkortet till en annan telefon gäller samma pinkod. Pinkoden hittar du i samma brev som simkortet skickades ut i.

Vad händer om man slår in fel PIN kod?

Om du slår in fel SIM-pin tre gånger resulterar detta i att SIM-kortet låses av säkerhetsskäl. För att då låsa upp kortet behöver du använda PUK-koden kopplad till just ditt SIM-kort. Skulle du också slå fel PUK-kod 10 gånger låses kortet helt och du behöver beställa ett nytt.

När används puk-koden?

PUK-koden är en säkerhetskod som du använder om du knappat in fel PIN-kod tre gånger. PUK-koden hittar du på Mitt Tele2 eller på SIM-kortsbrickan under den grå skraprutan. Knappar du in fel PUK kod tio gånger blir ditt SIM-kort spärrat och du behöver beställa ett nytt.

Share this post