Rekommendationer

Vilken Tuja ar tatast?

Vilken Tuja är tätast?

Smaragd växer betydligt tätare än Brabant. Brabant växer fortare och yvigare, och kräver beskärning för bli tät. Smaragd har finare vinterfärg.

Hur många Thujor smaragd per meter?

Beräkna att det går åt 2 plantor/meter vid planteringen. Om plantorna är torra vid planteringen är det bra att låta dem stå i en hink med vatten några minuter innan planteringen så att de blir ordentligt genomvattnade i jordklumpen.

När ska Thuja gödas?

Gödsling varje år: Gödsla en gång tidigt på våren när det börjar grönska och en gång på försommaren. Använd naturgödsel eller mineralgödsel med NPK, följ dosering på förpackningen. Det går även att gödsla och jordförbättra samtidigt genom att lägga ut en kraftigt gödslad dressprodukt under plantorna tidigt på våren.

När är bästa tiden att plantera Thuja?

Plantering av tuja Krukodlad tuja kan du därför plantera på hösten. Höstplantering är ofta att föredra då det är mindre stressande för plantorna och det är mindre torrt ute. Klumpodlad tuja bör istället planteras på våren då den behöver längre tid på sig att etablera sig i jorden (innan vintern kommer).

Hur mycket växer en Thuja Smaragd per år?

Om Tuja Smaragd Växer ungefär 15-25 centimeter per år och vill helst ha väldränerad sand- eller lerjord.

Hur mycket växer en Thuja Smaragd?

Thuja Smaragd 160-180 cm kruka Den trivs bäst i porös och bördig jord det är därför viktigt att förse plantan med riktig jord. Den växer bäst på soliga eller halvskuggiga platser. Den kräver riklig bevattning särskilt vid torka samt strax efter plantering. Vid gynnsamma förhållanden kan den växa 25 cm – 35 cm per år.

När vattna Thujor?

Den viktigaste bevattningen är på våren, plantorna är extremt törstiga efter en lång vinter så vattna rikligt, om du vill kan du t.o.m börja vattna när skuggväven sitter kvar på plantorna för att börja mätta jorden med vatten.

Share this post