Ny

Vad star IBM for?

Vad står IBM för?

IBM är ett globalt företag med verksamhet i över 170 länder. Den 2 april 1928 bildades Affärsmaskinaktiebolaget International i Sverige. Redan året därpå bytte företaget namn till AB International Business Machines.

Vad är ditt BMI?

Det finns olika sätt att mäta vikt och övervikt på, det vanligaste är BMI – Body Mass Index. Formeln är kroppsvikten i kg delad med kroppslängden i meter i kvadrat (kg/m2). Normalintervallet är värde 18,5-25. Ett värde över 25 definieras som övervikt, ett värde över 30 som fetma.

När kom den första IBM PC n?

12 augusti 1981IBM PC / Presenterades

IBM 5150 – den första PC:n IBM lanserade sin första PC 1981 för att möta konkurrensen från Apple och deras framgångsdator Apple II. Modellen hette 5150 och blev en omedelbar succé – i slutet av 1983 hade företaget sålt 750 000 datorer.

Hur länge har datorn funnits?

ENIAC, världens första dator, var extremt stor. Bild från 1946. Världens första elektroniska datamaskin var ENIAC (Electronic Numerical Integrator and Calculator). Datorn Eniac konstruerades i USA under andra världskriget.

När lanserade IBM sin Intel baserade PC?

IBM PC är en mindre datortyp som utvecklades av IBM och som introducerades 12 augusti 1981 på en presskonferens i New York.

Hur är det att jobba på IBM?

Svag ledarskap. Företaget ändras hela tiden, dvs att om du anställs för en sak, så är det inte alls säkert att du kommer att få jobba med det. Det är även väldigt hårda krav från cheferna att dubska kunna leverera bra resultat. De tar inte heller hänsyn till om folk håller på att få utmattningsdepression.

När kom IBM PC?

Den ursprungliga IBM PC utvecklades av IBM och introducerades 12 augusti 1981. Datorn kom sedan att klonas (PC-klon) och vidareutvecklas av flera tillverkare, varför man fick behov att tala om IBM-kompatibla datorer.

Share this post