Rekommendationer

Hur blockar man en duk?

Hur blockar man en duk?

För blockning av en tröja räcker det oftast att du drar den till rätt form. Om du har virkat eller stickat små motiv, dukar eller till och med överkast, kan du ånga ditt praktverk med fräsinställningen på ditt strykjärn, eller försiktigt styrka med en fuktig pressduk mellan objektet och strykjärnet.

Hur förlänger man en stickad tröja?

Har ärmen eller fram- och bakstycket blivit lite för kort och du önskar förlänga det? I denna video visar vi hur man sätter maskorna från en ärm på stickor, klipper bort resåren för att sedan förlänga ärmen först med rätstickning och sedan resår. Övergången blir nästan helt osynlig.

Hur tvättar man ett stickat plagg?

Använd endast lite tvättmedel för ull (det ska vara utan enzymer och optiskt blekmedel). Använd ALDRIG sköljmedel (sköljmedel gör att ullfibrerna blir så mjuka att de glider från varandra och plagget växer). Tvätta alltid separat i rikligt med vatten. Lägg ALDRIG plagget i blöt!

Hur blockar man en mössa?

Mössor blockar man bäst på ballonger. Blås upp en ballong lika stor som det huvud som ska bära det – men ta hjälp av någon och mät ballongen innan du knyter ihop den.

Hur tvättar man virkade dukar?

Ska tvättas i maskin på 40ºC eller 60ºC enligt anvisning på banderollen. Vid tvätt i fel/lägre temperatur kan det vara risk för att färgen ”blöder”.

Hur blockerar man nummer på iphone?

Lägg till en kontakt från Telefon genom att gå till Inställningar > Telefon > Blockerade kontakter, bläddra ned till skärmens nederkant och trycka på Lägg till ny. Tryck sedan på kontakten som du vill blockera.

Hur blocka vantar?

Vantar och strumpor blockas på speciella blockare som man köper, formade som en hand eller en fot. Du kan alltid göra som på bilden med vanten Perstorp ovan – spänna ut den med nålar på ett underlag. Om du använder blockare till vantar och strumpor så köper man en blockare per storlek. Och fint blir det!

Share this post