Allmänning

Kan man tvatta husbilen med sapa?

Kan man tvätta husbilen med såpa?

Sv: Tvätta husbilen Jag skulle prova med flytande såpa först eftersom det är billigt och har det ståendes hemma. Det är flera här i klubben som använder det med gott resultat på både husbilen och personbilen. Grummes gröna såpa är samma som deras gula men är grönfärgad.

Hur tvättar man en husbil?

Följande gäller när du tvättar din husbil: följ tillverkarens anvisningar för rengöringsmedel och rengör så försiktigt som möjligt. En mjuk vattenstråle är alltid det bättre valet eftersom det skyddar din husbil från oönskade skador. Om du arbetar med ångrengörare bör du också vara försiktig.

Vad ska man polera husbilen med?

De passar alla ytor på en husbil. Bästa verktyget för ett lyckat resultat är en oscillerande maskin med dubbla rondeller. Finns från några hundralappar på Jula eller Biltema. Polermaskin modell vinkelslip är effektivare men det är lätt att skada ytan och jag tycker man ska undvika den om man inte är riktigt duktig.

Hur tvättar man sin husbil?

Här går jag igenom vad man bör tänka på, vilka produkter osv man ska ha när man tvättar husbil eller husvagn:

  1. Skölj av karossen med vatten.
  2. Applicera alkalisk avfettning.
  3. Applicera flygrostlösare.
  4. Spola av och applicera schampoo med svamp.
  5. Avsluta med coating.

Var tvättar man husbil?

Tvättanläggningar för husbilar

Typ Stad länk
GDS Botkyrka www.wdcarwash.se
GDS Bromälla
GDS Enköping www.wdcarwash.se
GDS Fogelsta www.wdcarwash.se

Var kan man tvätta sin husbil?

Vi på Husbil & Husvagn har listat sammanlagt 91 tvätthallar i alla Sveriges län där du kan tvätta ditt fritidsfordon själv eller låta andra tvätta. Du köper guiden här. Du som är prenumerant läser guiden gratis genom att klicka här. Du behöver ha ditt prenumerationsnummer och postnummer.

Hur vaxar man en husbil?

Vill du försegla den rena ytan bör du vaxa med ett flytande hårdvax efter rengöring. Är ytan mycket matt ska den poleras efter tvättning och därefter vaxas.

Kan man använda diskmedel när man tvättar bilen?

Kan jag tvätta bilen med Yes diskmedel, eller är det skadligt för lacken? Svaret blir både yes and no. Lacken tar ingen skada, men det gör det vax som du förhoppningsvis har lagt på. Ty Yes och alla andra diskmedel är effektiva fettlösare.

Share this post