Blogga

Kan tulpaner vaxa i vas?

Kan tulpaner växa i vas?

Tulpaner kan växa ca 10 cm efter skörd, under transport och i vas beroende på sort. Ibland kan också gerbera, anemon och lejongap växa efter skörd i vas. Florister kan inte göra så mycket för att förhindra detta, odlare kan dock. De flesta tulpaner tenderar att fortsätta att växa efter skörden.

Hur gör man med tulpaner i vas?

Snitta dina tulpaner med en vass kniv. Du behöver inte krångla till det med sneda snitt, utan rakt av går bra. Undvik sax och sekatör som skadar rören i stjälken på tulpanen och gör att den inte kan dra upp vatten. Fyll på ordentligt med kallt vatten i vasen och fyll på efterhand som vattnet går åt.

Var växer tulpaner vilt?

Neotulpaner är förvildade tulpaner som bland annat förekommer på Gotland, och blommar sent. Botaniska tulpaner är mycket kortvuxna och växer gärna i stenpartier.

Vad är Triumftulpan?

Triumftulpanen är en riktig klassiker och blommar mitt i tulpansäsongen. Blommorna är relativt stora och brukar stå länge. Mycket bra som snittblommor. Du hittar våra produkter i trädgårdsfackhandeln och dagligvarubutiker.

Hur länge håller tulpaner i vas?

Tulpanerna har med andra ord varit omåttligt populära långt bak i tiden, och är det än idag. Med några enkla knep kan du också få dem att leva extra länge i vasen. Som snittblommor kan de leva mellan 5-13 dagar, men kom ihåg att de är törstiga rackare som behöver påfyllning med jämna mellanrum.

Vad ska tulpaner ha för vatten?

Ställ tulpanerna i en vas och fyll upp med friskt, kallt vatten. Låt de dra åt sig vatten någon timma. Använder du en för slö kniv blir effekten du vill åt den motsatta. Istället för att tulpanerna får lättare att ta upp vatten, kläms stjälkens fina rör ihop.

Vilken temperatur på vatten till tulpaner?

Olika vattentemperaturer för olika blommor: Kallt vatten upp till +20 grader till blommor med mjuka stjälkar, t ex allium, anemon, fresia, gladiolus, ranunkel och tulpan.

Kan man ha tulpaner i kruka?

Dina krukodlade tulpaner gör att vårkänslorna kommer lite tidigare och lite närmare! Krukodling är också lösningen för dig som inte har ett trädgårdsland att sätta tulpanlökar i. Här tipsar Din odlarvän och Annika Christensen om hur och varför du ska odla tulpaner i kruka.

Share this post