Ny

Vad har salicylsyra for effekt?

Vad har salicylsyra för effekt?

Salicylsyra är en välkänd BHA-syra som främst används i kosmetiska produkter för sin exfolierande effekt, men även som ett konserveringsmedel tack vare antibakteriell verkan. Därför innehåller många produkter som verkar mot blemmor och orenheter just salicylsyra.

Vad hjälper salicylsyra?

Aknelösning med salicylsyra hjälper genom att förhindra att porerna täpps igen. Det kan vara ett bra första steg för att bli av med finnarna. Bensoylperoxid som finns i till exempel Basiron är också en bra metod. Medlet öppnar upp porerna och verkar bakteriedödande, vilket motverkar orsakerna till akne.

Salicylsyra reducerar även sebumsekretionen för att förbättra hudens klarhet. Genom att motverka sebum och ta bort döda hudceller, fungerar syran för att förbättra utseendet på din hy. Till skillnad från många andra aknebekämpande ingredienser irriterar salicylsyra inte huden utan lugnar istället inflammerad akne.

Är salicylsyra blodförtunnande?

Acetylsalicylsyra hämmar blodplättar från att klibba ihop sig med utspätt blod. Kallas även blodförtunnande medicin. Därför kan medlet också användas för att förhindra blodproppar i hjärtat eller hjärnan. För att förhindra blodproppar krävs mycket mindre doser än när acetylsalicylsyra används för smärta.

Vad gör salicylsyra för huden?

BHA – rengörande och antiinflammatorisk salicylsyra Med andra ord är BHA mycket bra när det kommer till att lösa upp talg, smuts och fett i porerna. Dessutom har BHA antiinflammatoriska egenskaper och funkar därför bra mot akne och problemhud. Den används även ofta mot ojämn hudpigmentering orsakad av solen.

Är salicylsyra farligt?

Är salicylsyra säkert att använda? Det är inte farligt att använda salicylsyra så länge du håller dig till den tillåtna koncentrationen på 2 % i läkemedel. Om du har mycket känslig hud kan du hålla ett extra öga på hur mycket din hud tål och respektera när den berättar för dig att det är dags att ta en paus.

Share this post