Allmänning

Vad betyder frysa?

Vad betyder frysa?

Vad betyder frysa? konservera (livsmedel) genom temperatursänkning till minst -18°C: frysa ned, frysa in; djupfryst fisk osv.

Vad betyder det att frysa tillgångar?

I många europeiska länder är det möjligt att frysa individers tillgångar under utredning av bland annat misstänkt penningtvätt, bland andra Finansförbundet anser att en liknande lagstiftning ska införas i Sverige. Frysningen sker genom att myndigheterna stoppar eller senarelägger en transaktion hos exempelvis en bank.

Vad betyder frusit ut?

Fryser ut kan beskrivas som ”stänger ute ur gemenskap”.

Vad är en hantlangare?

Betydelse: Person, som biträder en handtverkare i det gröfre af dess arbete.

Hur fryser man ut någon?

Mobbning kan till exempel vara elaka ord, viskningar, blickar och skratt. Eller att bli utfryst och aldrig få vara med. Det är också mobbning att sprida rykten om någon eller att lägga upp kränkande bilder på nätet.

Hur böjer man frysa?

I supinum blir det har nyst, har fnyst och har ryst. Ordet frysa kan också variera i preteritum: fryste och frös. Även i supinum kan det variera: fryst och frusit. Men man brukar bara använda den svaga formen fryst i för frysa betydelsen ’göra så att något fryser’.

Vad är frossa symptom på?

Frossa är det fysiologiska akutsvaret när temperaturskillnaden mellan kroppens kärntemperatur och hudens yta blir för stor. Frossa är mycket ansträngande för kroppen eftersom metabolismen ökar upp till 600 procent, vilket leder till höjd syrekonsumtion och ökad påfrestning för hjärtat och cirkulationen.

Vad är finansiella sanktioner?

Med finansiella sanktioner avses frysning av tillgångar för de instanser som beläggs med sanktioner. Med sanktioner försöker man förhindra finansieringen av dem och användningen av pengar, som anses vara ett hot mot den internationella säkerheten.

Share this post