Blogga

Hur man rakar sig med rakapparat?

Hur man rakar sig med rakapparat?

Raka med små cirkelrörelser. Påbörja alltid torrakningen med extra lätt tryck på handen för att känna dig för, särskilt på de mest känsliga områdena. Rakningen går inte fortare om du trycker ned rakapparaten för hårt, utan det kan orsaka hudirritationer på grund av ökad friktion mellan rakapparaten och huden.

Vilken är den bästa rakapparaten?

Vi har utsett tre testvinnare – Braun Series 7 7790cc blir bästa linjära rakapparat. Braun M90 blir bästa reserakapparat och Philips Series 9000 S9711 blir bästa roterande rakapparat.

Hur väljer man rakapparat?

Billig eller dyr rakapparat – Vad bör man välja? Det är många aspekter att väga in när man ska köpa en ny rakapparat, inte minst priset. Ett högre pris ger ofta fler funktioner, exempelvis om apparaten kan användas i duschen. En annan extrafunktion är självrengöring eller specialprogram för exempelvis känslig hud.

Vad händer om man rakar sig utan raklödder?

Suss Åhman, sexualrådgivare och socialpsykolog, svarar: Raklödder använder man vid rakning för att det är mildare och bättre för huden. Man kan nog raka sig utan raklödder också, men huden mår bättre om man använder det. Det är då mindre sannolikt att man får röda nippor eller utslag eller något sådant.

Vilket rakblad är bäst?

Bäst i test – Gillette Venus Rakhyvel Dam Extra Smooth Detta är en rakhyvel som passar dig med extra känslig hud. Den har en återfuktande remsa och har blivit utsedd till “Bäst i Test” av Testfakta. Den ger en extra mjuk och len rakning och detta gäller oavsett vart du väljer att raka dig med denna rakhyvel.

Vilken är den bästa Hårtrimmern?

Bäst i test hårklippare

  • -17% Philips Series 9000 HC9450. 499 kr. 4,2.
  • Remington Colour Cut HC5035. 185 kr. 4,5.
  • Moser 1400. 295 kr.
  • Wahl Elite Pro 79602. 967 kr.
  • Wahl LI+ Stainless Steel Trimmer 09818. 1 064 kr. 3,7.
  • Braun HC5090. 458 kr. 4,2.
  • Remington Quick Cut HC4250. 429 kr. 4,5.
  • 100+ bevakar. Panasonic ER1611. 1 349 kr. 4,6.

Rakning med rakapparat

  1. Rakning sker på torr hud.
  2. Raka med roterande rörelser om rakapparaten har roterande kniv, annars mot. skäggstrånas riktning.
  3. Huden tvättas.
  4. Rakapparaten töms på skäggstrån efter varje rakning. Ibland måste den rengöras mer noggrant.

Vilken rakapparat rakar närmast?

Braun Shaver Series 9 9345s är en av Brauns bästa och mest effektiva rakapparater. Den ger en nära och skonsam rakning vid både våt- och torrakning. Precisionstrimmern är klädd med slitstark titan och fångar hårstrån även i de svåraste områdena. Det ger dig ett felfritt slutresultat.

Hur ofta ska man byta rakapparat?

Hur ofta ska man byta ut rakapparaten? Ja, det finns inget universellt svar på frågan. Utan det hänger till stor del på hur slitna bladen är och om du fortfarande blir nöjd med resultatet.

Är rakapparat värt det?

Rakapparaten rakar inte speciellt nära och missar lätt både platta hårstrån och strån som växer i en annan riktning. Detta medför att väldigt många strykningar behövs vilket gör huden irriterad. Den följer ansiktets konturer till viss del men vid skarpare linjer blir den stora konstruktionen ett problem.

Hur använder man Rakmaskin?

Placera rakapparaten i rätt vinkel Se till att du har rakapparaten i rätt vinkel. Rakapparater med folie ska du röra fram och tillbaka – medan rakapparater med roterande skärhuvuden måste röra sig cirkulärt. Undvika att köra rakapparaten över samma ställe för många gånger. Det kan orsaka hudirritation.

Vilken rakapparat rakar bäst?

Braun M90 blir bästa reserakapparat och Philips Series 9000 S9711 blir bästa roterande rakapparat.

  1. Braun Series 7 7790cc – Bästa linjära rakapparat.
  2. Philips Series 9000 S9711 – Bästa roterande rakapparat.
  3. Braun M90 – Bästa reserakapparat.
  4. Braun Series 7 7865cc Wet&Dry.
  5. Panasonic ES-LV65.
  6. Philips Aquatouch S5400.

Hur ska jag raka pungen?

Enklast är att du håller pungen och sträcker huden lite, så att skrynklorna spänns ut. Raka försiktigt. Du kan även be din sambo hjälpa dig att raka dig. Ha en vass hyvel (inte en gammal och slö) samt raklödder.

Vad kostar en bra rakapparat?

Här kan du köpa Braun rakapparat bäst i test till lägst pris MediaMarkt säljer Braun Series 9 just nu för bara 3790 kr när du klickar här, och frakten hem till dig ingår i priset. Komplett säljer just nu Braun Series 9 för 3790 kr. Frakten ingår i priset. Hemmy.se säljer just nu Braun Series 9 för 3799 kr.

Hur ofta kan man raka sig?

Hur ofta bör du raka dig? För att få bästa resultat och hålla huden van vid den elektriska rakapparaten är det bäst att raka sig minst tre gånger i veckan. Det finns fler sätt att maximera sin rakning på och se så bra ut som möjligt.

Är rakapparat bättre än rakhyvel?

Om du trivs bäst med en helt slätrakad look, är du tvungen att köra en rakhyvel manuellt över ditt ansikte. Har du inte 15 minuter extra om morgonen till att raka dig, är rakapparaten nog mer ideell för dig.

Share this post