Blogga

Var ska man bo vid Lake Como?

Var ska man bo vid Lake Como?

Om ni framförallt är intresserade av att ha det riktigt lugnt och ha nära till vackra trädgårdar skulle jag rekommendera er att bo i Bellagio eller Varenna. Båda två är små men det finns många restauranger att välja på.

Var bo i Comosjön?

Var ska vi bo under vår vistelse vid Comosjön? Vi väljer in i det sista mellan Varenna och Bellagio. Båda små veritabla gräddbakelser till småstäder. Charmig, vacker bebyggelse, serveringar med vattenkontakt och solnedgångsläge.

Hur stor är Comosjön?

146 km²Comosjön / Yta

Comosjön (italienska: Lago di Como eller Lario) är en stor sjö i Lombardiet i norra Italien. Sjön har en yta på 146 km², vilket gör den till Italiens tredje största efter Gardasjön och Maggioresjön. Med ett djup på 410 meter är den även en av Europas djupaste insjöar. Sjön är ett populärt turistmål i Italien.

Hur långt är det mellan Milano och Comosjön?

Sträckan för tågresan från Milano till Como är cirka 39 km.

Hur djup är Como sjön?

410 mComosjön / Största djup
Den maximala längden mellan Como och Gera Lario är 50 km, den maximala bredden mellan Fiumelatte och Cadenabbia, är 4,4 km, den lägsta mellan Kareena och Torriggia, är 650., Det maximala djupet, och mellan Argegno länk, är 410 meter. (Den större av europeiska sjöar), är den genomsnittliga höjden över havet 199 m.

Hur djup är Lake Como?

När är bästa tiden att åka till Gardasjön?

Baserat på vädret är det bäst att åka till Italien från april till juni och från september till oktober, då temperaturen är mild.

Vart flyger man om man ska till Comosjön?

Du kan köpa en flygbiljett till Comosjön via Milano. Det är det smidigaste alternativet eftersom direktflyg till Comosjön – via Milano – utgår från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Resan tar cirka två och en halv timme från Stockholm och Göteborg, medan flyg från Köpenhamn tar strax över två timmar.

Hur tar man sig till Como?

Det går både bussar och olika typer av färjor så man kan ta sig runt. Vissa av dem går hela vägen från Como i söder till Colico i norr. I mitten av sjön går det färjor mellan Menaggio, Varenna och Bellagio. På många av dessa färjorna kan man ta sig bilen också.

Share this post