Ny

Vad kan man ta mot pollenallergi?

Vad kan man ta mot pollenallergi?

Den behandling som oftast är bäst att börja med är antihistaminer i tablettform som inte gör dig trött. Det kan vara tabletter som innehåller till exempel loratadin eller desloratadin. De brukar hjälpa inom en timme och är effektiva mot ögonbesvär, men hjälper även bra mot nysningar och rinnsnuva.

Kan man ta Allergitabletter varje dag?

Har du kortvariga och lindriga eller måttliga besvär: I både näsa och ögon: Ta en allergitablett (med antihistamin) varje morgon du har besvär. Bara i ögonen: Ta en allergitablett. Komplettera med Livostin ögondroppar om det behövs.

Kan man ta för många Allergitabletter?

Symtom kan vara slöhet eller oro och rastlöshet. Ring Giftinformation om någon överdoserat, eller om ett barn kommit åt allergitabletter. Uppsök alltid sjukhus vid avsiktlig överdosering i självskadande syfte. Att råka ta dubbel dos eller två doser för tätt inpå varandra vid ett enstaka tillfälle är ofarligt.

Hur länge kan man ta Allergitabletter?

Tabletter tar cirka en timme att börja verka medan ögondroppar verkar efter cirka 15 minuter. Om du vill förebygga kortvariga besvär kan du ta antihistamin i tablettform eller som nässpray ungefär en timme innan du utsätter dig för allergenet, till exempel om du ska klippa gräset.

Hur ofta kan man äta Allergitabletter?

Du kan prova att behandla dig själv med receptfria mediciner i två veckor, men om det inte räcker för att bli av med symtomen behöver du kontakta läkare. Det kan hända att du behöver andra tabletter eller en annan typ av medicin, till exempel nässpray med kortison och antihistamin.

Hur länge kan man äta antihistaminer?

Antihistamin dämpar eller eliminerar histaminbesvären. För många räcker det med några dagars behandling med antihistaminer, andra kan behöva använda det under en längre tid. Vissa antihistaminer kan användas om du har klåda av till exempel nässelutslag, eksem eller vattkoppor.

Kan man ta dubbel dos loratadin?

Ta inte dubbel dos för att kompensera för glömd dos. Om du har ytterligare frågor om detta läkemedel, kontakta läkare, apotekspersonal eller sjuksköterska. Liksom alla läkemedel kan detta läkemedel orsaka biverkningar, men alla användare behöver inte få dem.

Share this post