Allmänning

Hur anvander man spolarvatskan?

Hur använder man spolarvätskan?

Så här fyller du på spolarvätska

  1. Börja med att öppna motorhuven på din bil.
  2. Hitta locket till spolarvätskans behållare.
  3. Om du använder koncentrerad spolarvätska, ska du blanda ut den med vatten innan du häller den i behållaren för spolarvätska.
  4. Titta ned i behållaren för spolarvätskan.
  5. Häll i spolarvätska.

Vart fyller man i spolarvätska?

Börja med att öppna motorhuven på bilen. Lyft sedan på locket till behållaren där du ska fylla på spolarvätskan. Locket brukar ofta sitta vid kanten av motorn och är blått eller gult med en symbol för en vindrutetorkare ovanpå (vanligen en vindruta med två streck).

Vad händer om man inte fyller på spolarvätska?

Koncentrerad eller färdigblandad spolarvätska När kylan kommer är det viktigt att veta vad man har i bilens behållare för spolarvätska. Är det bara vatten behöver man göra något åt det snarast, om det fryser finns en risk för skador på bilens system för spolarvätska.

Hur mycket spolarvätska ryms Audi a6?

Svaret är att du inte behöver byta ut den alls. – Enbart fylla på vid behov och en lampa på instrumentbrädan indikerar när det är dags. Storleken på behållarna, som sitter under motorhuven, varierar mellan olika bilar. Från tre upp till nio liter.

Kan man använda vatten som spolarvätska?

För att få rätt proportioner blanda koncentrat och vatten i en separat dunk. För att vara flytande vid cirka minus 17 grader ska en del koncentrat som regel blandas med två delar vatten. En liter koncentrat ger alltså tre liter spolarvätska.

Kan man ha spolarvätska i bilen?

Spolarvätska består av alkohol och är därmed brandfarlig. Även spolarvätska som är till hälften utblandad med vatten är lättantändlig. Tanken för spolarvätskan är ofta placerad i ett område i motorn där den utsätts för skador vid en krock. Förvara inte koncentrerad spolarvätska i bilen.

Hur Blanda koncentrerad spolarvätska?

Vad händer om man använder koncentrerad spolarvätska?

Håll koll på blandningen av spolarvätska som är i bilen. Färdigblandad spolarvätska fungerar ofta ner till 18–20 minusgrader. Om det blir en köldknäpp behöver du fylla på med koncentrerad spolarvätska, annars kan hela spolsytemet frysa.

Share this post