Blogga

Hur fattigt ar Vietnam?

Hur fattigt är Vietnam?

Från att ha varit ett av världens fattigare länder sönderslitet av krig, har Vietnam nu uppnått status som lägre medelinkomstland med en BNP/capita på 1 920 USD eller 4 020 PPP-justerat för 2013, vilket placerar Vietnam i paritet med Indien eller Moldavien.

Är det fattigt i Vietnam?

Tidigare var Vietnam ett av världens fattigaste länder. Produktion och export av diverse matvaror och elektronik har ökat landets ekonomiska tillväxt. Sedan 1990-talet har andelen fattiga minskat avsevärt. Idag är minoritetsbefolkningen i höglandet den fattigaste delen av befolkningen.

Hur stort är Vietnam jämfört med Sverige?

Sammanlagt i Vietnam så bor det ungefär 93,4 miljoner invånare, vilket är mycket i ett land som utgör ungefär 3/4 av Sveriges yta. Vietnams statsskick sägs vara republik fast med enpartistyre, så man kan säga att det fortfarande är kommunismen som styr.

Hur många är fattiga i Mali?

Oroligheterna i norra Mali har förvärrat livsmedelssituationen i området, där det nu uppskattas att tre miljoner barn och vuxna lider av brist på mat.

Hur många invånare har Vietnam 2021?

Vietnams befolkning uppgår till över 84 miljoner. De flesta (86,2 %) tillhör folkgruppen Kinh (Viet). Över 10 % tillhör olika minoriteter.

Hur många går i skolan i Mali?

Utbildningsnivån i Mali är låg och analfabetismen är utbredd. Officiellt råder nioårig skolplikt från sju års ålder, men i verkligheten börjar bara sex av tio barn i skolan. Det är en av de lägsta siffrorna bland världens länder.

Hur fattigt är Mali?

Det konfliktdrabbade Mali är ett av världens fattigaste länder. Oroligheterna i landet förvärrar den ekonomiska situationen. Utländskt bistånd täcker omkring en tredjedel av de statliga utgifterna. Ett viktigt bidrag till Malis ekonomi är också pengar som skickas hem av de miljoner malier som arbetar utomlands.

Hur lever man i Vietnam?

Demokrati och rättigheter Vietnam är en kommunistisk enpartistat och ett av Asiens mest auktoritära samhällen. Kommunistpartiet kontrollerar hela statsapparaten, ned på bynivå. Försök görs för att minska den utbredda korruptionen, men några genomgripande politiska reformer finns inte på dagordningen.

Share this post