Blogga

Hur vet man om man har M chassi?

Hur vet man om man har M chassi?

Ring till en BMW återförsäljare så kan de kolla upp det på sin dator genom att du ger dem regnummret på din bil. Har dock inte hört talas om M-chassi på en vanlig 318 om man bortser från 318iS. Men ring och kolla för säkerhetsskull.

Vad står M för i BMW?

BMW M, eller BMW Motorsport GmbH, är ett dotterbolag till BMW som bland annat sysslar med utveckla och producera högpresterande fordonsteknik. Denna teknik används i modifierade BMW, och i dagsläget finns modellerna M2, M3, M4, M5, M6 samt BMW Z4M.

Vad ingår i BMW M paket?

M-paketet innehåller sänkt sportfjädring (med 10 millimeter), 18-tumsfälgar (19 tum är tillval), M aerodynamikpaket med aggressivare front- och bakparti, sidolister i svart högglans, blåmålade bromsok och kromade avgasutblås.

Vad är skillnaden på M sport?

Det är två olika utrustningpaket. Det som skiljer dem är att M-sport har andan front, kjolar och bakspolier. Det är inte bara fronten som skiljer för att få den exteriöra M-sport looken. Sedan så har M-sportutrustade bilar svart innertak.

Vad är M sportchassi?

M sportchassi är en extrautrustning som väl erbjuds till i stort sett varenda BMW-modell, men det är långt ifrån samma stötdämpare/fjädringsutrustning som M-modellerna har. Svar ja, folk menar väl bara lite slarvigt Msportchassi när de skriver ”Bilen har M chassi”.

Vad är adaptivt chassi?

Det adaptiva chassit med selektivt dämpningssystem förenar en balanserad åkkomfort med hög körstabilitet. Med det passiva dämpningssystemet kan du njuta av suveräna körupplevelser på alla vägar: rullningsegenskaper, dämpningseffekt och stabilisering anpassas kontinuerligt efter underlaget.

Vad innebär M Performance?

M Performance är den perfekta symbiosen mellan ren styrka, högsta prestanda och enastående komfort. Resultatet är M Performance-modeller för kompromisslöst sportiga körupplevelser fulla av adrenalin och inspirerade av BMW M.

Vad är M sport?

M:et står för BMW Motorsport GmbH!!! Har hängt med sedan racingtiderna på 70 talet då en särskild avdelning ( Motorsport GmbH)stod för vidareutvecklingen och framtagningen av racingmotorerna.

Vad ingår i BMW Sportline?

Även interiört ska sportigheten vara genomgående med M-ratt och kontrasterande sömmar. I paketet ingår dessutom M-sportfjädring, M-aerodynamikpaket, 18-tums M-lättmetallfälgar och BMW:s Driving Experience Control med sport+-läge.

Hur mycket sänker M sport?

De som vill öka på körglädjen kan gå från SE eller Sport till M Sport-chassi, som sänker bilen tio millimeter. M Sport-chassi innebär också hårdare fjädrar, tuffare krängningshämmare och hårdare bussningar i länkarmarna.

Hur vet jag om min BMW har sportchassi?

Sportchassit är ca 15mm lägre än standardchassit och har hårdare fjädrar, dämpare och i de flesta fall även grövre krängningshämmare. Det är med andra ord inte samma dämpare etc.

Hur mycket sänker m sport?

Share this post