Allmänning

Vilka lander finns WWF i?

Vilka länder finns WWF i?

WWF finns i över 100 länder, har fler än sex miljoner supportar och driver tusentals projekt inom allt från naturvård till klimatsmarta energilösningar. I det här viktiga arbetet behöver vi ditt stöd.

Är WWF trovärdig?

WWF är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation som bildades 1961. Med fler än fem miljoner supportrar är WWF en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer med projekt i mer än 100 länder. Verksamheten finansieras till största delen med gåvor från allmänheten.

Varifrån får WWF sina pengar?

WWF Sveriges intäkter kommer i huvudsak från fyra källor: insamlingar från privatpersoner (inklusive testamenten), företagssamarbeten, offentliga bidrag och Postkodlotteriet.

Hur många jobbar på WWF?

Hos Världsnaturfonden WWF i Sverige arbetar för närvarande cirka 114 personer.

Vad innebär WWF?

Världsnaturfonden WWF bildades 1961 och är en oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation. Organisationen arbetar främst med att bevara världens biologiska mångfald, att verka för att förnybara naturresurser används på ett hållbart sätt och att minska föroreningar och ohållbar konsumtion.

Vad har WWF gjort?

WWF arbetade intensivt under flera år för att skydda dessa områden. Bland annat genom att utföra inventeringar av bankarnas svårutforskade arter och livsmiljöer, att sätta uppmärksamhet på områdenas unika naturvärden och hotet mot bankarnas miljö, samt genom politisk påtryckning.

Är WWF en myndighet?

WWF är en oberoende och partipolitiskt obunden naturvårdsorganisation. Med fler än fem miljoner supportrar runt om i världen är WWF en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer med verksamhet i över 100 länder.

Hur mycket pengar har WWF samlat in?

Av de 329 mkr som gick till naturvården fördelades 250 mkr mellan WWFs globala målområden: skog, arter, hav, vatten, mat, klimat och energi.

Vad gör WWF med pengarna?

WWF har ingen moderorganisation som skänker oss pengar. Allt vi arbetar för måste därför betalas med medel som vi samlar in eller bedrivas som verksamhet i partnerskap med exempelvis företag eller från Postkodlotteriet. En del av medlen kommer från offentlig verksamhet som Sida och EU.

Vilka jobbar på WWF?

De som arbetar på WWF har olika bakgrund. Vissa är biologer och experter inom ett visst område, t ex tiger eller regnskog. Det är även många som arbetar med ekonomi, administration, kommunikation med mera. Vad du ska välja att studera beror på vilken yrkesroll du är intresserad av.

Vad jobbar WWF för?

Med fler än fem miljoner supportrar runt om i världen är WWF en av världens ledande ideella naturvårdsorganisationer med verksamhet i över 100 länder. WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen.

Share this post