Rekommendationer

Vad var Gulf innan?

Vad var Gulf innan?

Den grundades av sjökapten Ossian Wirström sommaren 1922, då som Texaco.

Vem äger Gulf?

Varumärket Gulf ägs i USA av Gulf Oil Limited Partnership i Massachussetts, och i resten av världen (utom Spanien och Portugal) av The Hinduja Group, en indisk affärsfamilj.

Vad hette Gulf innan?

Gulf Oil Corporation fusionerades 1984 med Standard Oil of California (SOCAL) och bildade Chevron. Därefter såldes stora delar av verksamhet i länder utanför USA ut, och det nya varumärket Chevron ersatte de båda fusionerade företagens tidigare varumärken.

Vad hette Statoil tidigare?

Statoil grundades av norska staten 1972. Bolaget blev till dess nuvarande form 2007, när Norsk Hydro slogs samman med Statoil. Först hette det Statoilhydro, men 2009 bytte koncernen namn till Statoil.

Vad hette ok tidigare?

Det som började som ett samarbete mellan IC och OK leder tillsist till att de båda organisationerna slås ihop. 1943 togs kontakter mellan IC och flera andra organisationer som representerade större förbrukare av drivmedel inom Sverige.

Är Gulf olja bra?

Duger säkert alldeles utmärkt. Gulf är ju ett gammalt märke, så dem har ju erfarenhet av branchen. dessutom är säkert 326 kr mässpris. Är nog mycket dyrare annars.

Vilka kort fungerar på Gulf?

Ja, Gulf-kortet finns som Gulf MasterCard företagskort. Fråga din Gulf-station för mer information eller kontakta Resurs Bank på 0771 – 11 22 33.

När ändrades Statoil till Circle K?

År 2012 köpte Alimentation Couche-Tard norska Statoils dotterbolag Statoil Fuel & Retail. Från maj 2016 bytte Statoilstationerna i Skandinavien och Baltikum namn till Circle K.

Vad hette Circle K innan?

Vi var tidigare Statoil Fuel & Retail Sverige AB men har under 2016/2017 bytt namn till Circle K Sverige AB och varumärke till Circle K. Circle K Sverige är en del av den Kanadensiska koncernen Alimentation Couche-Tard Inc (Couche-tard) som är ett världsledande servicehandelsföretag med huvudkontor i Laval, Kanada.

När slogs OK och Q8 ihop?

1999 gick OK samman med Q8 och bildade OKQ8, en sammanslagning som gett oss ännu större kraft att ge våra kunder och medlemmar möjlighet till hållbar bilism, bank- och företagstjänster.

Vilka OKQ8 har 98 oktan?

Med vårt nya drivmedel uppgraderar vi även kvaliteten på vår bästa bensin, Bensin 98, som blir GoEasy 98 Extra.

Share this post