Blogga

Vad ar Pelleterad honsgodsel?

Vad är Pelleterad hönsgödsel?

Gödseln sprids ut på jorden, blandas ner i jordblandningar eller löses i vatten för gödselvattning. Hönsgödseln är pelleterad. Det gör att gödseln är lätt att hantera och sprida samt att den löser sig snabbt. Hönsgödseln bör myllas ner i jorden eller spridas före regn eller bevattning för att förhindra kväveförlust.

Hur får man hönsgödsel att brinna?

Ett annat sätt är att låta gödseln komposteras i en hög som brinner (upphettas kraftigt under den första delen av nedbrytningsprocessen) ordentligt och i och med den värmeprocessen förstörs de bakterier som kan vara skadliga, då kan gödseln användas betydligt tidigare.

Vad är chrysan?

Chrysan är ett organiskt baserat fullgödselmedel med tillsats av kväve, fosfor och kalium i mineralform som också innehåller mikronäringsämnen. Chrysan är både snabbverkande och långtidsverkande. Det innebär att näringen avges i takt med växternas behov under flera månader.

Kan hönsgödsel bränna?

Tänk på detta när du gödslar Det är viktigt för att inte överdosera, då riskerar du istället att bränna eller skada dina odlingar. Gödslet bör myllas ner i jorden, alternativt spridas innan regn eller rejäl bevattning. Detta för att vatten löser upp pelletsen eller granulatet så näringen tar sig ner till växtrötterna.

Hur mycket hönsgödsel i en pallkrage?

Pallkragar: Blanda ner 2-4 dl per pallkrage (2-4 dl/m2) i hela jordvolymen när jorden görs i ordning för sådd och plantering. Extra gödsling ett par gånger under sommaren med ca 1-2 dl/m2. Den högre doseringen till näringskrävande växter som kål, morot, sallat och lök, den lägre för t ex ärtor och bönor.

När gödsla med chrysan?

En näve träaska kan läggas under varje buske eftersom rosorna behöver kalium. Nyplanterade rosor gödslas försiktigt och generellt ska man bara gödsla på våren, fram till juli ungefär. Gödslar man senare växer de till på höstkanten och har svårt att avmogna och övervintra.

Share this post