Frågor

Vad kan jag ha for att dolja arr?

Vad kan jag ha för att dölja ärr?

Att tejpa ärr de första två åren efter att de har uppstått kan påskynda läkningen. Det kan du göra med hudvänliga plåster eller kirurgtejp. Det går också att smörja in ärret med en silikongel. Dessa produkter finns receptfritt på apoteket.

Varför får man hypertrofiska ärr?

Hypertrofiska ärr är upphöjda och blir ofta röda, tjocka och kan klia. Hypertrofiska ärr år alltid begränsat till själva sårytan. Dessa typer av ärr kan uppstå efter kirurgi eller en brännskada och är ett resultat av att kroppen har producerar för mycket kollagen under läkningsprocessen.

Hur kan man bli av med ärr?

Ärr efter skärskador kan ofta bli betydligt mindre synliga efter behandling med fraktionerad laser. Men det är viktigt att veta att man aldrig kan ta bort ärren helt. Fraktionerad laser är den mest kraftfulla behandlingen av ärr och verkar genom en miljon mikroskopiska laserpunkter djupt ner i huden.

Vad är bäst för ärr?

Improscar Stick 50 är ett silikonstift som används för att förebygga och behandla ärr efter operationer, brännskador eller annan typ av hudskador. Det upprätthåller hudens fuktbalans och kan även appliceras under hudkrämer, make-up och solskyddsmedel. Upp till ett år gamla ärr kan behandlas.

Hur blir man av med keloider?

Behandling

  1. Kortikosteroidinjektioner för att minska inflammation.
  2. Fuktåtergivande oljor för att hålla vävnaden mjuk.
  3. Använda tryck eller silikonkuddar efter en skada.
  4. Frysning av vävnaden för att döda hudceller (kryobehandling)
  5. Laserbehandling för att minska mängden ärrvävnad.
  6. Kirurgiskt avlägsnande.

Vad kan man göra åt självskadeärr och ärr efter skärskador?

  1. Ärr efter skärskador kan ofta bli betydligt mindre synliga efter behandling med fraktionerad laser.
  2. Fraktionerad laser är den mest kraftfulla behandlingen av ärr och verkar genom en miljon mikroskopiska laserpunkter djupt ner i huden.

Vad kan man göra för att få bort ärr?

Reducera ärr med peeling Ta bort döda hudceller och påskynda cellförnyelsen med mekanisk eller kemisk peeling. En peeling stimulerar huden till självläkning och kan hjälpa vid lindriga akneärr. Men peela med försiktighet för det kan irritera känslig hud.

Share this post