Populära

Hur paverkar Coronapandemin studenterna en sammanstallning av 12 enkatundersokningar fran svenska larosaten?

Hur påverkar Coronapandemin studenterna en sammanställning av 12 enkätundersökningar från svenska lärosäten?

som gjort med 12 kårers studentenkäter om studenternas situation under pandemin. Denna sammanställning fokuserar på hela studiesituationen. Särskilt framträdande är tydliga tecken om ökad oro och försämrat psykiskt välbefinnande.

Hur mår studenterna?

Flera studier visar att studenter rapporterar hög grad av psykisk ohälsa, och att den psykiska ohälsan är högre än bland jämnåriga som inte studerar. Studenternas psykiska hälsa påverkar dem på olika sätt, på både kort och lång sikt, enligt Folkhälsomyndigheten.

Vad är lärarexamen för typ av examen?

Alla lärarutbildningar leder till någon typ av lärarexamen. Det vet de flesta som ger sig in på en lärarutbildning. Vad många inte vet är däremot att vissa lärarutbildningar också kan leda till en s.k. generell examen. Alltså en kandidat-, magister- eller masterexamen.

Hur påverkar Coronapandemin studenterna?

”Lärarna beskriver generellt en ökad arbetsbelastning och mer stress än vanligt. Studenterna har också upplevt en ökad stress, framförallt på grund av alla förändringar och nya arbetsformer. Det har varit svårt för studenterna att upprätthålla sina rutiner, hitta motivation och behålla sin studieteknik.”

Vad tycker studenter om distansundervisning?

Inspelade föreläsningar lyfts genomgående fram som en stor fördel med distansundervisning. Övningar 5,5 5,3 5,0 5,3 Övningarna verkar ha blivit särskilt lidande på distans. De allra flesta som tagit ställning föredrar övningar på campus. Många kurser verkar ha ställt in övningar.

Vilka studenter mår sämst?

Studenter lider av psykisk ohälsa i betydligt högre utsträckning än yrkesarbetande i samma ålder. Enligt Folkhälsomyndigheten upplever hälften av alla studenter besvär med ängslan, oro eller ångest och en av fyra upplever nedsatt psykiskt välbefinnande.

Hur mår studenter under pandemin?

Nu signalerar studentorganisationerna inom Sacoförbunden att studenterna mår sämre under pandemin. Därutöver visar en färsk undersökning från CSN att fler studerande med studiemedel uppger att de mådde dåligt 2020 jämfört med 2017. Så många som sju av tio upplever ängslan, oro eller ångest enligt undersökningen.

Share this post