Blogga

Vad heter filmen baserad pa GB Shaws pjas Pygmalion?

Vad heter filmen baserad på GB Shaws pjäs Pygmalion?

Pygmalion är en brittisk romantisk dramakomedifilm från 1938 i regi av Anthony Asquith och Leslie Howard. Filmen är baserad på George Bernard Shaws pjäs Pygmalion från 1913. I huvudrollerna ses Leslie Howard och Wendy Hiller.

Vilken pjäs bygger musikalen My Fair Lady?

My Fair Lady är en amerikansk musikal från 1956. Musiken är skriven av Frederick Loewe och Alan Jay Lerner har skrivit texten, som är baserad på Bernard Shaws pjäs Pygmalion från 1912. Urpremiären, med många oförglömliga melodier, ägde rum på Broadway i New York 1956.

Vad heter My Fair Lady på svenska?

Musikalen My Fair Lady spelades med stor framgång på Ocarsteatern med Jarl Kulle och Ulla Sallert 1959 – 1961.

Är Lady i musikal?

My Fair Lady är en amerikansk musikalfilm från 1964 i regi av George Cukor. Filmen är baserad på musikalen med samma namn från 1956, vilken i sin tur bygger på George Bernard Shaws komedi Pygmalion. I huvudrollerna ses Audrey Hepburn, Rex Harrison, Stanley Holloway och Wilfrid Hyde-White.

Var Lady i musikal?

En framgångssaga. Föreställningen, som hade premiär den 15 mars 1956, blev en långkörare på Broadway 1956-1962 och i London från 1958. I bägge uppsättningar gjordes huvudrollerna som Henry Higgins, Eliza Doolittle och hennes far Alfred P. Doolittle av Rex Harrison och Julie Andrews respektive Stanley Holloway.

Vilken långkörare hade premiär på Broadway 15 mars 1956?

Har man bara lite flax musikal?

My Fair Lady är en amerikansk musikal/operett från 1956 av Frederick Loewe (musik) och Alan Jay Lerner (text), baserad på Bernard Shaws pjäs Pygmalion.

Var Loewes Lady?

Var är mina tofflor?

I den brittiska filmatiseringen av Pygmalion 1938 ändrades slutet så att Eliza fick återvända till Higgins i en tillagd scen. Härifrån kommer också den berömda slutrepliken (”var fan är mina tofflor?”), som visar att Higgins trots allt inte ändrat inställning om henne.

Share this post