Frågor

Hur borjar boken Jack?

Hur börjar boken Jack?

När boken börjar ser Jack Freja för första gången. Hon ligger på spårvagnsspåret framför den spårvagn han sitter på och de får ögonkontakt när hon springer därifrån. Nästa möte är i ett badrum på en fest. Freja är inte som andra tjejer Jack träffat och han faller pladask.

Vad heter Jack i Ulf Lundells roman?

Berättelsen handlar om Jack Råstedt som säger upp sig från jobbet som vaktmästare på ett sjukhus. När Jack inte jobbar så skriver han poem ibland och drömmer om att bli författare. Jack tillbringar mycket tid med sina vänner Bart, Harald, Johnny och Linnea.

Hur ser Jack ut i boken Jack?

Jack är den snygga och coola killen, som är grym på innebandy och får alla tjejer han vill ha. Freja har en lite för stor näsa, en rosa stickad mössa och tycker om att titta på sälar. De är ett omaka par på papperet, men när de träffas i ett badrum på en fest kan ingen av dem värja sig.

Vem skrev om Jack?

Ulf LundellJack / FörfattareUlf Gerhard Lundell, född 20 november 1949 i Stockholm, är en svensk musiker, författare och konstnär.
År 1975 debuterade Lundell med LP:n Vargmåne. År 1976 släpptes hans första roman, Jack. Därefter har han varit mycket produktiv med ett kontinuerligt flöde av skivor och böcker. Wikipedia

Vad får läsaren veta om Jacks uppväxt och hur han var i grundskolan?

Jack har vuxit upp tillsammans med sin mamma och deras Dobermann i en lägenhet på nionde våningen. Han har varit skolans värsting som trakasserat och hånat andra utan att ångra sig, utan att någonsin säga förlåt. Han har fått en kick av makten han haft över andra. Han har ljugit lika trovärdigt som han stulit.

Hur upplever Jack mötet med enar Vad berättar Enar för Jack och vad tänker Jack om det?

Hur upplever Jack mötet med Enar? Vad berättar Enar för Jack och vad tänker Jack om det? Genom Enar får Jack och pappan mer kontakt än de haft på länge.

Vad betyder Jack namnet?

Vad betyder Jack? Från början en version av namnet John, via smeknamnet Jankin, men är numera ett namn i sig. John härstammar från det hebreiska namnet Yochanan, som betyder ”Gud är barmhärtig”.

Vem var bart i Jack?

Med sina polare håller han igång i Stockholm, röker brass, dricker vin och raggar tjejer. Men till skillnad från många vet Jack vad han vill; han ska bli författare. I hans sällskap finns Bart, som skall bli konstnär, och Harald som säljer droger. De umgås med Jonny, som är fotograf och hans tjej, Linnea.

Hur är Freja som person i boken Jack?

Freja har en lite för stor näsa, en rosa stickad mössa och tycker om att titta på sälar. De är ett omaka par på papperet, men när de träffas i ett badrum på en fest kan ingen av dem värja sig. De faller handlöst för varandra och allt känns helt rätt.

Vem är Freja i boken Jack?

Freja är en tjej som säger och gör oväntade saker. Hon är en sån som inte passar in i någon mall och gör sin grej oavsett vad andra tycker. Men Jack vågar inte berätta för Freja om sitt tidigare liv och vad han har gjort.

Vem är Timm i Jack?

Medverkande

Göran Stangertz Jack
Kjell Bergqvist Harald
Örjan Ramberg Bart
Gunnel Fred Sonja
Tove Linde Harriet

Vad heter Ulf Lundells debutroman?

1976 debuterade Ulf Lundell som författare med generationsromanen Jack. Den trycktes i 2000 exemplar men kom att säljas i 200 000.

Share this post