Allmänning

Vad beror oversvamningen i Tyskland pa?

Vad beror översvämningen i Tyskland på?

Tunga maskiner, utdikning och förändringar i terrängen och övergången från ängs – och betesmarker till åkermarker e t c har ökat riskerna för översvämningar. Det intensiva jordbruket komprimerar marken och förminskar vattenupptagningsförmågan, höjer erosionen och påskyndar och förstärker ytavrinningen.

Var är översvämningen i Tyskland?

Stationen Hagen-Holthausen söder om Dortmund fick 241 mm på knappt ett dygn den 14 juli. Marken var redan mättad av mycket regn tidigare under säsongen. Följden blev att vattendragen reagerade med att stiga mycket snabbt och de svåra översvämningarna krävde minst 200 liv i främst västra Tyskland och Belgien.

Hur mycket regn har fallit i Tyskland?

I förbundslandet Nordrhein-Westfalen flaggas det på halvmast ända fram till måndagen. Enligt den tyska väderlekstjänsten har det under tre dygn fallit omkring 150 millimeter regn i de drabbade områdena. Vatten från översvämmade åar och floder forsade in i städer och fick byggnader att kollapsa.

Hur många dog i översvämningar i Tyskland?

Uppdaterad 17.07.2021 07:09. Också de materiella skadorna är omfattande. Dödssiffrorna stiger i Tyskland och Belgien efter de värsta översvämningarna på flera årtionden. I enbart Tyskland har 108 personer omkommit.

Hur ser det ut i Tyskland?

Tyskland sträcker sig från Nordsjön och Östersjön i norr till Alperna i söder och är till ytan något större än Finland. Inom detta område kan man grovt urskilja tre olika landskapstyper: nordtyska låglandet, mellantyska berglandet och alpområdet.

Hur många dog i översvämningen i Tyskland?

Över 200 människor dog i översvämningarna, många människor fick lämna sina hem, egendom skadades allvarligt och bilder av jordskred, förödda byar och städer och totalförstörda hus var mycket chockerande. De berörda territorierna drabbades av stor förstörelse och till och med förändringar av landskapet i vissa områden.

Hur många har dött i översvämningar?

De allvarligaste, översvämningar och torka, är också de som vi har blivit bäst på att anpassa oss till. 1928 dog omkring tre miljoner människor till följd av torka. Samma siffra för 2010 var 20 000 personer. 1959, ett rekordår för översvämningar, dog två miljoner människor, motsvarande antal 2018 var 2869 personer.

Share this post