Allmänning

Var kommer TEMPUR ifran?

Var kommer TEMPUR ifrån?

År 1988, började våra danska forskare att producera och förfina det ursprungliga materialet. Efter två år av omfattande tester, 1990, föddes TEMPUR®-materialet.

Vem uppfann TEMPUR?

TEMPUR®-materialet liknar inte något annat på jorden. Det uppfanns av NASA på 1960-talet när forskare och ingenjörer fick i uppdrag att skapa ett material för att dämpa och skydda astronauter från det intensiva G-kraftstrycket under start och landning.

Vad är TEMPUR madrass?

TEMPUR är de enda madrasser och kuddar som erkänts och godkänts av NASA. Materialet består av 100% flexibel polyuretan och har öppna celler med tryckavlastande egenskaper som regerar på kroppens temperatur och vikt och omplacerar sig för att forma sig efter konturerna på kroppen.

Är TEMPUR svenskt?

Materialet i Tempur började utvecklas på 1970-talet inom NASA men efter att det släppts till allmänheten tog ett svensk-danskt företag vid och fortsatte utveckla materialet till vad det är idag.

Är Tempur svenskt?

Är Tempur värt det?

Vi har tittat på den billigaste varianten, TEMPUR® PROMISE CONTINENTAL, som får ett mycket högt betyg av användare. Sängen är mjuk, avlastande och ger stöd för ryggen. Utformningen är också modern och stilren, vilket gör sig gott i ett sovrum, håller du inte med? Vi ger helhetsbetyget 8,5!

Vad är TEMPUR för material?

Tempur är ett viskoelastiskt skumplastmaterial bestående av polyuretan, utvecklat av NASA’s forskning för att minska påfrestningar av G-krafter hos astronauter. Materialet har en så kallad minneseffekt i att det relativt långsamt formar sig men behåller formen vid snabba rörelser.

Varför välja Tempur?

Med TEMPUR® formar sig madrassen i stället i själva verket till kroppen. Fråga: Men varför är Tempur®-materialet bättre? Svar: Genom att anpassa sig till din kropp eliminerar TEMPUR®-madrassen nästan alla tryckpunkter och sprider kroppsvikten jämnt över ytan.

Share this post