Allmänning

Kan man aka tillbaka pa samma biljett KLT?

Kan man åka tillbaka på samma biljett KLT?

Från och med 1 juni kan du åka tur och retur på samma biljett inom en timme när du reser med KLT. Kalmar länstrafik återinför samma system som de hade tidigare. Detta efter att många resenärer klagat på att de tagit bort systemet.

När räknas man som vuxen KLT?

Ungdom – Från 7 år till och med 19 år. Vuxen – 20 år eller äldre.

Kan man åka tillbaka på samma biljett Västtrafik?

Biljett vid byte Bytestiden beror på vilken biljett du har. Du behöver bara köpa ny biljett om giltighetstiden på biljetten gått ut när det är dags att byta. Våra biljetter gäller på både tåg, buss, spårvagn och båt.

Hur visar man biljett på bussen?

Blippa betalkort på stadsbuss Om du ska resa inom stan med grön stadsbuss och inte har köpt biljett i förväg kan du använda ditt betalkort och blippa det mot biljettläsaren på bussen. För att det ska fungera behöver ditt betalkort ha symbolen för kontaktlös betalning (fyra vågor på kortet).

Kan man åka på samma biljett?

Du kan resa tur och retur på samma biljett på den köpta sträckan inom biljettens giltighetstid. Det går bra att göra ett uppehåll under resan, och sedan fortsätta – eller åka tillbaka hem om du bara ska göra ett kortare ärende.

Hur använder man enkelbiljett?

Så länge gäller en enkelbiljett En zon: 90 minuter från att du köpt eller aktiverat biljetten. Flera zoner: 180 minuter från att du köpt eller aktiverat biljetten. För resor i en zon som tar längre tid än 90 minuter behöver du antingen köpa en tvåzonsbiljett eller två enzonsbiljetter.

Hur länge gäller en enkelbiljett?

Så länge gäller en enkelbiljett En zon: 90 minuter från att du köpt eller aktiverat biljetten. Flera zoner: 180 minuter från att du köpt eller aktiverat biljetten.

Kan man betala med kort på bussen KLT?

Nej, i biljettläsarna kan du enbart blippa biljetter som är placerade i appen eller på ett resekort. Kan jag få tag på ett resekort ombord på bussen/tåget? Nej. För att underlätta arbetet på våra fordon delas inga resekort ut ombord på bussar och tåg.

Måste biljetten gälla hela resan?

Våra resevillkor säger att resenärer ska ha en giltig biljett för hela resan. Man ska köpa sin biljett innan påstigning. För vissa biljettyper gäller betalning i direkt samband med påstigning, exempelvis i en biljettautomat eller med kontoladdning.

Hur betala på regionbuss?

Över 600 gula regionbussar passerar dagligen mängder av skånska byar och orter. På samtliga kan man köpa biljett av föraren – kontantfritt av säkerhetsskäl. På alla bussar, i automater, hos ombud och kundcenter kan man betala med sitt vanliga betalkort. Precis som när man handlar andra varor och tjänster.

Share this post