Frågor

Hur stor ar en Kolonistuga?

Hur stor är en Kolonistuga?

Generellt gäller att stugan får vara 26m² mätt utanpå knutbrädan, vi får ha en öppen veranda i anslutning till stugan på 8m² samt en bod på 5m² samt ett växthus om 5m² max höjd 1,50m inget taktäckt utöver detta.

Vad gäller för kolonilott?

Du behöver bygglov för att bygga en ny byggnad på din kolonilott och för att bygga till eller ändra fasaden på din kolonistuga. Du behöver alltid bygglov för bygga nytt, bygga till eller ändra utseende på kolonistugan samt för att bygga plank och murar på kolonilotten inom detaljplanelagt område.

Får man sova över i en kolonistuga?

Vissa kommuner tillåter att man övernattar en gång i sin kolonistuga under vintern i syfte att förhindra inbrott och skadegörelse. Man behöver då få tillåtelse från sin förening. Vi rekommenderar att du kontaktar din koloniförening och hör med dem vilka regler som gäller på ditt koloniområde.

Vem äger kolonilott?

Kolonistugorna kan köpas och säljas. Marken de står på arrenderas av varje stugägare som blir medlem i föreningen. Det är Kommunen som äger marken och arrenderar ut den till olika koloniföreningar som i sin tur arrenderar ut kolonilotter till medlemmar i föreningarna.

Vad är bäst att odla i koloni?

Vad odlar du på kolonilotten? – Jag och Maria, som har lotten, odlar ätbart och pollinerarvänliga blommor. Bondbönor, squash, tomat, gurka, pumpa, sparris, blomsterbönor, spenat, svartrot, havrerot, allt möjligt. Det finns äppelträd och plommonträd.

Vad kostar det att ha en Kolonistuga?

Stugor kostar mellan 80 000 – 250 000 kr beroende på skick på stuga och tomt. Arrendet är ca 2 000 kr/år beroende på hur stor tomten är. Medlemsavgift till föreningen tillkommer på för närvarande 2 100 kr/år.

Vad kostar det att ha en kolonilott?

Vad kostar det att hyra en odlingslott?

En odlingslott kostar cirka 500 kronor per år att hyra. I kostnaden ingår arrende- och medlemsavgift samt andra kostnader föreningen har. Merparten av områdena har en gemensam föreningsstuga och på ungefär en fjärdedel av områdena finns det även möjlighet att ha en egen bod eller ett eget växthus.

Vad kostar det att ha kolonistuga?

Vad odla på odlingslott?

PÅ YTA 2 odlas främst rotfrukter och lökväxter alt. potatis men även dill, persilja, spenat och mangold. gurkväxter, selleri och purjo. Även sallat och andra korgblommiga växter kan placeras här.

Hur stor är en odlingslott?

En kolonilott är en jordlott på omkring 200-500 kvadratmeter. Den ligger inom ett koloniträdgårdsområde, som är avsett för odling. Marken arrenderas av kommunen och koloniträdgårdsföreningen har ansvar för att sköta den gemensamma anläggningen, till exempel vägar, vatten och avlopp.

Share this post