Allmänning

Vad kravs for att jobba som florist?

Vad krävs för att jobba som florist?

Du som vill utbilda dig till florist har idag flera vägar att gå. Floristutbildningar kan erbjudas både på folkhögskola och på komvux. Vanligaste alternativet för vuxna är att gå en yrkesutbildning till florist. Ett viktigt yrkesbevis inom alla hantverksyrken, inklusive floristyrket, är gesällbrevet.

Hur mycket får en florist i lön?

Medellön. 30 000 kr.

  • Man. 31 300 kr.
  • Kvinna. 29 400 kr.
  • Yrkesprognos. Mycket hård konkurrens.
  • Vad betyder florist?

    En florist arbetar med att arrangera och sälja krukväxter och snittblommor. Florister är ofta anställda inom blomsterhandeln eller på handelsträdgårdar. Yrket har inslag av försäljning, administration och estetiskt arbete.

    Är det lätt att få jobb som florist?

    Fråga: Är det lätt att få jobb som florist? Svar: Det är brist på utbildade florister då inte lika många skolor bedriver denna verksamhet längre. Det har också blivit svårare att utbilda sig till florist då denna typen av utbildning inte är CSN-berättigad.

    Hur lång tid tar det att bli florist?

    Grundutbildning Florist Väljer du att gå på deltid är det 33 veckor varav 10 veckor är praktik. Under utbildningen lär du dig grunderna i blomsterbinderi, anpassat till det dagliga butiksarbetet.

    Hur mycket kostar en floristutbildning?

    Kursavgiften för grundutbildningen till Diplomerad Florist på renodlad distans i Kursportalen är 19 000 kr inkl. moms.

    Vilken Floristutbildning är bäst?

    Utbildning till florist Gillar du hantverk och kreativt blomsterskapande? Då är floristyrket något för dig. Vi erbjuder en floristutbildning som sedan 1991 har varit den mest heltäckande och ledande utbildningen i Sverige. Ca 80% av de som utbildat sig hos oss får jobb inom yrket direkt efter skolan.

    Hur lång utbildning till florist?

    Väljer du att gå på deltid är det 33 veckor varav 10 veckor är praktik. Under utbildningen lär du dig grunderna i blomsterbinderi, anpassat till det dagliga butiksarbetet.

    Vad kostar en floristutbildning?

    Kursavgiften för grundutbildningen till Diplomerad Florist på renodlad distans i Kursportalen är 19 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje modul (4 totalt) med 4 750 kr inkl moms per modul eller hela utbildningen mot en faktura.

    Hur lång tid tar det att utbilda sig till florist?

    Utbildningen vänder sig till dig som är vuxen (fyllt 20 år) och ger dig grundläggande och fördjupade kunskaper inom floristyrket. Utbildningen bygger på gymnasiekurser och omfattar heltidsstudier, utbildningen omfattar tre terminer. De två första terminerna ger grundläggande kunskaper.

    Share this post