Ny

Vad ar Helkristall?

Vad är Helkristall?

I början på 1600-talet började man i Böhmen att framställa så kallad ”Böhmisk kristall”, ett Kali-kalkglas med högre klarhet och bättre ljusbrytningsförmåga än det äldre glaset. Det som under senare tid tillverkats i Tjeckoslovakien och blivit känt som ”Böhmisk kristall” är dock modern helkristall.

Vad är kristall gjord av?

Kristall är en fas hos vissa ämnen där atomerna, molekyler eller joner bildar en regelbunden struktur som upprepar sig i alla tre dimensioner. Ordet kristall härstammar från grekiskans kry’stallos som betyder både is och bergkristall.

Vad är en disktrasa gjord av?

Disktrasan är en komposterbar och återvinningsbar produkt eftersom den är tillverkad av cellulosa och bomull. Den kan både läggas i komposten eller återvinnas som wellpapp. Innan du återvinner trasan kan du faktiskt återanvända den.

Vad betyder Orrefors etiketter?

De olika etiketterna på Orrefors glas står för olika saker. På bild ett ser ni en etikett i vinrött och vitt. Den talar om att objektet är i helkristall. På bild två ser ni en skål i samma modell fast storleken mindre och med en etikett i grönt och vitt.

Vad är Wettextrasor gjorda av?

Wettextrasor är i själva verket gjorda av vad som kallas regenererad cellulosa som förstärkts med bomullsfiber och så pass biologiskt nedbrytbara att de ska gå att lägga på komposten. Naturmaterialen man utgår från är dock hårt processade vilket kanske förklarar varför man uppfattar det som syntetiskt.

Är disktrasa svenskt?

Disktrasan är en svensk uppfinning som inte fått samma uppmärksamhet som skiftnyckeln eller dynamiten.

Hur vet man att det är Orrefors?

Orrefors är sedan 1898 förankrat i en skandinavisk designtradition som kännetecknas av tidlös estetik, innovativt hantverk och hållbar kvalitet. Orrefors erbjuder premiumprodukter ritade av namnkunniga formgivare för en designintresserad publik. Glaset och formen är alltid i fokus, med enkelhet, funktion och elegans.

Share this post