Frågor

Ar zamioculcas giftig?

Är zamioculcas giftig?

Växten innehåller starkt irriterande växtsaft. Symtom: Brännande känsla i mun och svalg, svullnad, blåsor, salivavsöndring, sväljsvårigheter samt magbesvär (t. ex. ont i magen, illamående, kräkningar och diarré).

Hur ofta ska man vattna en Garderobsblomma?

Vattna garderobsblomma Vattna måttligt och låt jorden torka upp mellan vattningarna. Var noga med att det inte blir vatten stående i ytterkrukan. Den växer långsamt, så näringsbehovet är inte stort.

Kan man dela en Garderobsblomma?

Om du ska dela på växten så se till att krukorna är antingen lika stora som den du haft växten i eller lite större. Fyll halva krukan med blomjord. Ta sedan ur växten ur krukan och försök separera de kraftiga rötterna så gott det går.

Hur sköter jag Garderobsblomman?

Varmt vill den gärna stå – normal rumstemperatur är idealiskt för en garderobsblomma. Den jord som en garderobsblomma trivs allra bäst i är vanlig blomjord. Zamiakallan vill inte heller ha för mycket vatten, så det är bra att låta den torka ut mellan vattningarna eftersom att den redan har vatten lagrat i rötterna.

Hur giftig är garderobsblomma?

Växten innehåller en växtsaft som är mycket stark. Smakar man på den kan man få ökad salivproduktion och en brännande känsla i mun och svalg. Om man får i sig en lite större mängd kan man dessutom få blåsor och svårt att svälja. Om ditt barn smakat på växten: ge genast lite dryck.

Är Garderobsblomman farlig för katter?

Vanliga krukväxter såsom t ex pelargoner (Geranium), höstglöd (Kalanchoe blossfeldiana), fredskalla (Spathiphyllum wallisii), garderobsblomma (Zamioculcas zamiifolia), Paraplyaralia (Schefflera), den trendiga Monstera och palmer t ex av släktet Dracaena, kan reta i kattens mun och orsaka salivering, små sår, eller …

Hur länge klarar sig en garderobsblomma utan vatten?

Plantorna håller ständigt höga vattennivåer i bladen, vilket är en av orsakerna till att de klarar sig bra i svagt ljus och kan leva i upp till fyra månader utan vatten. Vattnar du alltså regelbundet och placerar din garderobsblomma på en ljus plats, kommer den att kunna växa till sin fulla prakt.

Kan man klippa ner Garderobsblomman?

Det bästa är att undvika att ha dem i direkt solljus. De är också mycket resistenta mot sjukdomar och insekter, och kan enkelt beskäras. Om du upplever att din växt tar för mycket plats och har en tendens att komma i vägen, så kan du med enkelhet bara beskära de bitar du vill ha bort.

Hur ofta blommar garderobsblomma?

Garderobsblomman Zamioculcas zamiifolia växer vilt i Östafrika och kan till och med blomma sporadiskt under rätt förhållanden. Dess underjordiska knölar gör att den kan överleva även om den tappar sina blad under intensiva torrperioder. Att lyckas med en garderobsblomma är inte svårt.

https://www.youtube.com/watch?v=3JVPVSBV37M

Share this post