Blogga

Varfor handlar sa manga tidningsartiklar bloggar om mat?

Varför handlar så många tidningsartiklar bloggar om mat?

Allmänhetens stora intresse för mat, vikt och hälsa har medfört att forskning om sambanden mellan kost och hälsa/ohälsa hamnar i medierna allt oftare som nyheter.

Vad ska man äta för att minska risken att drabbas av Kardiometabola sjukdomar?

Vid livsstilsrelaterade sjukdomar som typ 2-diabetes, hjärt–kärlsjukdom och metabola rubbningar spelar kosten en stor roll. »Medelhavskost« är nyckelordet, dvs allsidigt intag av frukt och grönt, fullkorn, fisk, fågel, vegetabiliska oljor och nötter.

Vad är kost och näring?

Kroppen behöver en blandning av olika näringsämnen varje dag för att du ska må bra. Dessa näringsämnen är kolhydrater, fett, proteiner, vitaminer och mineraler. Men du behöver inte tänka och räkna på hur mycket du äter av varje näringsämne. Ät varierat så får du i dig det du behöver.

Vad är det kost?

Kosten innebär små portioner, cirka 50-75% av en normal portion, med ett högt innehåll av energi och protein. Det åstadkoms genom användning av energitäta livsmedel som matfett, grädde, och ägg som ger mycket energi per viktenhet, men lite av fiberrika livsmedel som bidrar förhållandevis lite till energiintaget.

Varför bildades Who?

Världshälsoorganisationen, WHO, är FN:s fackorgan för hälsofrågor. Organisationen bildades den sjunde april 1948. Årligen uppmärksammas datumet som Världshälsodagen. WHO har sedan dess arbetat för att alla människor ska uppnå en så god hälsa som möjligt.

Finns det några samband mellan människans miljö och livsstil och uppkomst av sjukdomen?

En ny studie visar att det ofta är yttre faktorer, som livsstil, som påverkat både det epigenetiska mönstret och som orsakar sjukdomen. Risken för att drabbas av någon våra vanligaste folksjukdomar beror på såväl arv som miljö.

Vad får man inte äta inom hinduismen?

Hinduer äter normalt inte kött eftersom de har stor respekt för allt levande. Därför är många vegetarianer även om vissa äter både ägg, fisk och kött. Eftersom kon är helig och symboliserar liv och rikedom äter de inte nötkött och kons mjölk anses vara väldigt nyttig och ren. Inom hinduismen är alkohol inte tillåtet.

Share this post