Rekommendationer

Hur plojer man med Tegplog?

Hur plöjer man med Tegplog?

Det enda sättet att slippa en slutfåra ute på en åker, om man använder en tegplog, är att plöja en rad, sedan backa tillbaka till utgångspunkten och hela tiden plöja åt samma håll. Detta går endast att genomföra på mindre åkrar, om man inte gillar att tanka sin traktor och ha nackspärr.

Hur ställer man in en Tegplog?

Tegplogen har en uppsättning vändskivor och kan bara vända jorden åt ett håll, till höger. Växelplogen har en serie vändskivor uppe i luften vid plöjning. En skivrad plöjer åt vänster och den andra åt höger.

När ska man plöja på hösten?

När jorden är torr börjar man med att plöja, harva och gödsla. Därefter är det dags att så vårgrödor som havre, korn, vete, potatis, sockerbetor, och grönsaker. För djuren som har stått inne är det nu dags att komma ut på sommarbete. Detta sker när gräset är grönt och har vuxit upp en bit.

Hur gör man när man plöjer?

Man kör runt åkern och svänger på kortsidorna – vändtegarna. Det vita i mitten symboliserar var slutfåran hade hamnat. Sen har vi figurplöjning. När man skall plöja på detta sätt början man i åkerns ena hörn och hela tiden kör runt, runt, runt, runt i en enorm fyrkant eller rektangel.

När börjar man plöja?

Då våren kommer är det dags för vårbruk. När jorden är torr börjar man med att plöja, harva och gödsla.

Hur stor plog?

Vändhuvud 150 Rekommenderas till plogar upp till 4 skär och traktorer upp till 150 hk. Vändhuvud 200 Rekommenderas till plogar upp till 5 skär och traktorer upp till 225 hk. Vändhuvud 300 Konstruerat för de största plogarna och för traktorer upp till 350 hk.

Hur skall grundinställningen på Skivristen vara?

Skivristerna ska ställas in så att en ren och hel kant på fåran erhålls. Skivristerna justeras så att skivristklingan är parallell med och ca 20 mm utanför landsidan. Mått mellan åsens bakre del och skumristfästet H mått = 300 mm med knivrist. H mått = 270 mm med skivrist.

Share this post