Frågor

Hur ser harsackar ut?

Hur ser hårsäckar ut?

Hårsäckar eller hårfolliklar finns över hela kroppen. Hårstråna växer från papillen som finns längst ned på hårsäcken. Papillen är fylld med bindväv och blodkärl. I anslutning till hårsäcken finns talgkörtlarna som utsöndrar det talg (sebum), ett fett som fungerar som smörjmedel för håret och hårstråna.

Varför växer håret tillbaka efter laser?

Vilande hårsäckar påverkas inte av behandlingen utan bildar nya hår som vanligt. Man kan därför få hår på den behandlade ytan igen, men då är det nya hårsäckar som hamnat i växande fas (anagen), dessa strån syns som sporadiskt utspridda strån. Efter ca två till tre månader är det dags för nästa behandling.

Hur ser ett hårstrå ut?

Håret består av en fri del, som kallas hårskaft eller hårstrå, och en i huden nersänkt del, den så kallade roten. Roten omges av en hårfollikel, också kallad hårsäck. Invid hårsäcken finns talgkörtlar och till hårsäcken fäster muskeln musculi arrectores pilorum. Varje hårstrå består av medulla, cortex och kutikulan.

Vart sitter hårsäcken?

Människohår är till största delen uppbyggt av ett starkt protein som kallas keratin. Det är samma protein som bland annat bygger upp våra naglar och ytterhuden. Under hudens yta sitter hårstråets rot – en så kallad hårsäck. Hårsäcken genomgår hela tiden olika stadier från vila, till tillväxt och tillbaka till vila.

Vad händer om man gör IPL för ofta?

För bästa resultat – se till att göra behandlingarna noggrant och enligt ditt behandlingsschema. Att göra IPL hemma är ingen permanent hårborttagningsmetod, utan är en långvarig behandling som du enkelt kan göra hemma. Det ger ett lent resultat, fritt från stubb, hudirritation och röda prickar.

Vad händer efter laserbehandling?

Omedelbart efter behandlingen kan huden kännas varm och lite röd. Detta avtar inom loppet av några timmar varefter huden blir normal igen. Ni kommer att kunna se och känna de brända hårstråna. Omedelbart kan det ge en förnimmelse att behandlingen inte har verkat, men prova efter några dagar att dra i håren med pincett.

Vad händer efter IPL?

Efter IPL- behandlingen kan man se hur pigmentfläckarna blir mörkare och inom några dagar stiger pigmentet mot hudytan och bleknar succesivt. Behandlingen upprepas ca 1-4 gånger med 4 veckors mellanrum. Vi kör endast behandling av pigment och solskador i Collagenstimuleringen.

Hur många gånger måste man göra IPL?

Det krävs vanligen 3-5 behandlingar med 4 veckors intervall. Man ser en förbättring efter varje behandling och du kan själv avgöra hur många gånger du önskar behandla. Vilka områden kan behandlas? De område som kan med fördel behandlas är ansikte, hals, bröst och handryggar.

Share this post