Frågor

Hur lang stav ska man ha i tungan?

Hur lång stav ska man ha i tungan?

Staven vi använder till tungpiercing är 1,6 mm tjock och 18 mm lång. Efter ett par veckor är staven alldedes för lång och den rekommenderas att byta till en kortare för att undvika skador på tänderna. Vanligaste storleken att byta till efteråt är en 1,6 mm tjock stav som är 12 eller 14 mm lång.

Vilken storlek ska man ha på Navelpiercing?

Storleksguide för rätt längd på stav till din piercing

Snibb (Vanligt hål i örat) 6mm
Navelpiercing 8-10mm
Ögonbryn 8mm
Industrial piercing 28-36mm
Vertikal labret 6-8mm

Hur lång brukar en tungpiercing vara?

Som nämnt ovan är det vanligt med ett smycke som håller 16 mm i längden, men det finns också mindre såsom 14 mm och 12 mm. Tjockleken brukar vara 1,2 mm.

Hur lång är Läkstav tungpiercing?

När kan man byta piercing i tungan? Längden på läkstaven är alltid längre än vad din tunga är tjock, detta för att tillåta svullnad och smycket kan bytas till en kortare stav när piercingen är läkt efter ca 4-8 veckor.

Hur tjock är en navelpiercing?

Navelpiercing: T: 1,6 mm. L: 10 mm. Läppiercing: T: 1,2 mm.

Hur snabbt läker helix?

Broskpiercingar som helix, forward helix, conch, tragus tenderar till att ta lite längre tid än tex vanliga hål i öronen, septum, läpp eller tungpiercing. Om du sköter om din piercing noggrant och följer råden vi gått igenom ovan så brukar läktiden variera mellan 2-4 månader.

När kan man byta till ring helix?

Din Helix piercing ska var läkt innan du byter smycke, de flesta kan byta efter ca 3 månader även om det kan ta mellan 3-12 månader innan din piercing är helt stabil.

en kula av plast eller en kula med sten, välj en slät sten då en fasetterad kan skrapa mot gommen. När du gör en tungpiercing får du alltid en stav som är ca 5 mm längre än hålet för att ge plats för tungan att svullna. Själva piercingen är nästan smärtfri medan svullnaden kan orsaka obehag.

Share this post