Rekommendationer

Hur lever man i Malawi?

Hur lever man i Malawi?

Malawi är ett av världens fattigaste länder där cirka 20 procent av befolkningen lever i extrem fattigdom. Majoriteten bor på landsbygden och är beroende av jordbruk för sin överlevnad. Varannan malawisk flicka ingår äktenskap innan sin artonårsdag, trots att det finns en lag som ska förhindra barnäktenskap.

Vilket lands namn betyder flammor?

Namnet Malawi kommer från språket chichewa och betyder ”flammor”. Det syftar på de ljusreflexer som kommer från Malawisjön.

Vilket språk pratar man i Malawi?

EngelskMalawi / Officiellt språkEngelska är ett västgermanskt språk, dock starkt påverkat av bland annat franska och latin. Det är världens mest spridda språk och fungerar i många delar av världen som lingua franca. Wikipedia

Hur är klimatet i Malawi?

Tropiskt klimat och bördig jord har gjort Malawis jordbruk mycket produktivt, särskilt i de centrala delarna. Jordbruket är drivkraften i landets ekonomi, trots att torka och översvämningar utgör ständigt återkommande hot.

Vad exporterar Malawi?

Malawis ekonomi baseras på export av jordbruksprodukter vilket gör ekonomin sårbar för väder och prissvängningar på världsmarknaden. Det extensiva utnyttjandet av marken leder också till att jordarna utarmas.

Har Malawi varit koloniserat?

Jordbrukande bantufolk vandrade in i området runt västra och södra Malawisjön för cirka 2000 år sedan. Banturiket Maravi blomstrade under 1600-talet och har gett namn till dagens Malawi. På 1800-talet inleddes kolonialiseringen av området som blev ett brittiskt protektorat 1891.

Var Namibia i?

Namibia, formellt Republiken Namibia, är en stat i sydvästra Afrika vid Atlanten. Landet gränsar till Angola, Botswana, Sydafrika och Zambia. Längs kusten finns Namiböknen och i öster Kalahariöknen.

Hur är naturen i Malawi?

Merparten av landet utgörs dock av högland på mellan 1 000 och 1 500 meters höjd. I norr och söder finns berg som når upp emot 3 000 meter över havet. Låglandet i Great Rift Valley domineras av savannskog, där stora hjordar av zebra och elefant lever. Fågellivet är också rikt, särskilt runt Malawisjön.

Share this post