Rekommendationer

Hur klar man sig i Italien?

Hur klär man sig i Italien?

Du kan inte slänga på dig en flanellskjorta, jeansskjorta eller oxblodsfärgad rackare och tro att du ska se ut som en Italiensk man. Nere på stövelhalvön är det ljusa och fräscha skjortor som gäller, gärna lite pastelliga i tonen. Ljusblå, ljusrosa och vita skjortor är nyckeln till att klä sig som en Italiensk man!

Vilka märken kommer från Italien?

Italien är fullt av modemärken som blivit världsberömda – Pucci, Gucci, Fendi, Missoni, Armani, Versace, Valentino, Dolce & Gabbana, Prada, och många fler än så.

Vad ska man ha för kläder i Rom?

När kvinnorna gick ut tog de på sig en palla, som var en sjal som sveptes runt axlarna och huvudet på olika sätt. Kvinnorna hade under det tidiga romerska riket alltid håret uppsatt i en enkel knut, men så småningom utvecklades frisyren och det blev populärt med invecklade flätor och lockar eller rödhåriga peruker.

Hur hälsar italienare?

Saluti! (hur att hälsa på italienska)

  1. Buon giorno: God morgon. Vanligtvis säger man det till 16:00.
  2. Buona sera: God kväll.
  3. Buona notte: God natt.
  4. Ciao: Hej eller adjö.
  5. Salve: Ett formellt sätt att säga hej, man använder det när man inte känner personen.
  6. Arrivederci: Ett formellt sätt att säga adjö.

Vad är specifikt för Italien?

Många rätter och produkter har blivit internationellt kända, som den italienska olivoljan, ostsorter (exempelvis parmesan, mozzarella och gorgonzola), korv- och charkuteriprodukter som mortadella, salami, San Daniele-skinka, parmaskinka samt pasta och pizza.

När kom italienarna till Sverige?

Det är vid hälften av 1800-talet som den första stora invandringen från Italien sker. Det handlar till största del om säclpipsmusiker från Abruzzien, Molise och Cassino vid gränsen mellan Campanien och Lazio. De kringresande dragspelsmusikerna kom däremot från Parma, Piacenza och Guastalla.

Share this post