Rekommendationer

Vilken julkalender har rostats fram till SVTS basta julkalender genom tiderna?

Vilken julkalender har röstats fram till SVTS bästa julkalender genom tiderna?

År 1999 kunde allmänheten rösta fram vilken julkalender som varit den bästa på TV hittills. Vinnaren blev då Mysteriet på Greveholm, tätt följd av Sunes jul, Gumman som blev liten som en tesked och Trolltider.

Vilka julkalendrar har visats på TV?

Ända sedan 1960 har SVT:s julkalender samlat hela familjen för en spännande och mysig nedräkning till julafton. I början var det svartvita kalendrar som ”Titteliture” (1960), ”Lill-Stina på reportage i Storskogen” (1964) och ”Gumman som blev liten som en tesked” (1967).

Vad heter julkalendern 2022?

Julkalendern 2022 en historisk vintersaga med sagomiljöer från Visby innerstad. Årets julkalender i SVT heter ”Kronprinsen som försvann” och är en spännande saga för hela familjen. Julkalendern utspelar sig i en svunnen tid då kungar och drottningar härskade.

Vad hette julkalendern 1979?

Trolltider sändes som SVT:s julkalender 1979. Serien var så uppskattad att den reprissändes i december 1985 och ännu en gång under perioden 23 december 1994 – 20 januari 1995.

Vad är det för julkalender i år 2021?

En hederlig jul med Knyckertz: Julkalendern 2021 och Lucköppningen. I över 60 år har SVT sänt julkalendrar, från Teskedsgumman, till Trolltider, till Tusen år till julafton. I år är det dags för En hederlig jul med Knyckertz. Programmet går att se på SVT Play och SVT Barn.

Vad kan man se på SVT Play?

På SVT Play kan du se SVT:s program och sändningar när och där du vill. Oavsett om du är på väg till skolan eller om du just landat framför tv:n så finns alltid något att se på SVT Play. Vårt mål är att erbjuda ett utbud som engagerar, underhåller och berikar – för alla åldrar och intressen.

Vad hette julkalendern innan?

Kalendern i radio,TV och massmedia Den första massmediala julkalendern sändes av Sveriges Radio 1956 och hette i tablån Adventskalendern. Idén fick producenten från flickscoutkalendern. Det var ett kort program med barn som sjöng julvisor, pratade om julförberedelser och öppnade en lucka i en adventskalender.

Vad hette julkalendern 2007?

Hela listan – Julkalendrar i SVT genom tiderna

Årtal TV-julkalender
2004 Allrams höjdarpaket
2005 En decemberdröm
2006 Lasse-Majas detektivbyrå
2007 En riktig jul

När kan man söka till julkalendern 2022?

Alla åldrar välkomnas att söka för en eller flera inspelningsdagar. Vi ser gärna att du har ofärgat hår eller att du har en naturlig hårfärg. Inspelningsperioden äger rum från januari till mars 2022. Vi kommer sedan att svara dig i slutet av november / början på december.

Share this post