Populära

Vilken dimension pa bromsror?

Vilken dimension på bromsrör?

rören är standard 3/16 eller 4.75 som en del skriver också. Koppar eller kopparnickel är en smaksak, koppar är mjukare och lättare att böja men kopparnickel är lättare att få snyggt som original. Nipplarna är 3/8 UNF både hona och hane. Kopparnickel är att föredra då koppar självhärdar av vibrationer.

Hur böjer man bromsrör?

En 180 graders är ganska lätt att göra, använd dig av någon form av ”mall” som har samma radie som den tänkta böjen, mallen kan vara vad som helst bara det är runt, tex en glasburk, gammal konservburk eller vad du nu kan hitta på som har rätt storlek (radie).

Vad är ett bromsrör?

Vad är ett bromsrör? Bromsrören i bilen går från bromsvätskebehållaren genom huvudbromscylindern och vidare ner till varje hjul. För att nå ut till alla hjul sitter rören under bilen.

Hur fixar man bromsrör?

När man väl har grejorna kan man sedan tillverka bromsrör för en spottstyver i resten av livet. Kapa till en bit rör som drygt motsvarar längden på det gamla avkapade röret, självklart använder man rörkaparen till detta. Böj sedan men hjälp av bromsrörstången till det nya röret med den avkapade biten som mall.

Hur länge håller bromsrör?

Vi som mekar gamla bilar vet att bromsrör i stål brukar hålla i snitt runt 15 år innan bilprovningen säger att dom är för rostiga, det brukar dock inte vara nån akut fara att dom går av. Det finns bilmodeller som är sämre och bättre, mest beroende av var rören är dragna.

Hur skarvar man bromsrör?

Annars har bl a Biltema utmärkta verktyg för att skarva bromsrör med. Ett annat tips är att ta med det demonterade/skadade bromsröret till t ex Mekonomen så tillverkar de ett nytt medan du väntar. Byt ut hela istället för att skarva.

Hur få loss bromsrör?

Det vanligaste sättet är att ta en tång och försöka få loss nippeln, detta slutar allt som oftast med att man har en helt rundnippel som sitter kvar och filnar!

Hur få loss nippel bromsok?

Spruta på 556 eller liknande dagen innan och låt det vara på över natten, innan du klämmer på tången så knacka även lite på nippeln. Drag ytterst försiktigt nippeln fram och tillbaka för att lirka loss den.

Share this post