Trendig

Vilka traktorer far man kora med B kort?

Vilka traktorer får man köra med B kort?

Körkortskrav: För traktor a och äldre traktorer gäller traktorkort, AM-körkort eller högre behörighet. Gäller det kortare sträckor på väg, till eller från en arbetsplats, mellan en gårds ägor eller liknande krävs inget körkort för traktor a. För traktor b krävs som lägst B-körkort.

Vad är det för skillnad på A och B traktor?

Traktorer delas in i två undergrupper beroende på deras maximala konstruktiva hastighet. En traktor a är konstruerad för en hastighet av högst 40 km/timmen. En traktor b är konstruerad för en hastighet som överstiger 40 km/timmen.

Får man köra traktor utan B körkort?

För att köra traktor a eller motorredskap klass II behöver du ett körkort eller ett traktorkort. För att få köra traktor b krävs ett körkort för bil. Med ett traktorkort får du köra: Traktor a (traktorer som är gjorda för en hastighet på högst 40 km/timmen).

Vad krävs för traktor B?

Vilken behörighet måste jag ha för att köra traktor b? För att köra traktor b krävs som lägst B-körkort. Om du ska köra traktor med tillkopplade släp i yrkesmässig godstrafik krävs behörigheten C eller CE.

Får en A traktor gå i 33?

Det är inte tillåtet att manipulera en A-traktor för att fordonet ska gå fortare än 30km/h. Om du kör en A-traktor vars konstruktiva hastighet är ändrad, riskerar du att dömas för olovlig körning med böter och spärrtid på körkortet samt indraget körkortstillstånd.

När får man köra traktor B?

Oregistrerade fordon

Terräng: Traktor B:
Körkort: Förarbevis 16 år Körkort B 18 år
Strypning: Nej 60 km/h
Köra på väg: Nej (undantag finns) Ja
Besiktning: Nej Ja (fr.om. 1 maj 2018)

Hur många får man åka i en EPA 2021?

Får det vara fler än två personer i EPA- eller A-traktor? Ja, om det inte utgör fara. Enligt Trafikförordningen SFS(1998:1276) 3 kap. 79§ får passagerare inte tas med i sådant antal eller placeras så att fara kan uppstå.

Får en 13 åring köra traktor?

Många svarade med väldigt låg ålder … Förklaringen kan vara att lagstiftningen är generös, eller svag: det är inte olagligt att köra traktor utan körkort bara det inte är på väg – eller kortare sträckor, mellan ägor eller arbetsplatser. Och det finns ingen nedre åldersgräns.

https://www.youtube.com/watch?v=OahKS9hlxoI

Share this post