Blogga

Var tillverkas saxar?

Var tillverkas saxar?

Alla produkter utgår från saxarna Saxarnas historia startade i brukssamhället Fiskars redan på 1830-talet. De kännspaka orangefärgade saxarna föddes sedan år 1967. I dag tillverkas de i Billnäs, som ligger ett tjugotal kilometer från fabrikens ursprungliga plats.

Var tillverkas Fiskars knivar?

Fiskars har haft ett betydande inflytande på det finska jordbruket och under den här tiden tillverkas över en miljon plogar på Fiskars plogverkstad. Under Julins ledning blir Fiskars känt för sina jordbruks- och hushållsredskap och namnet Fiskars blir synonymt med hög kvalitet.

Vem äger Fiskars?

Fiskars Group, Fiskars Oyj Abp är ett finländskt industriföretag med huvudkontor i Helsingfors och hemort i staden Raseborg….Fiskars[redigera | redigera wikitext]

Fiskars Oyj Abp
Typ Börsnoterat aktiebolag
Huvudkontor Helsingfors, Finland
Nyckelpersoner Jaana Tuominen, vd, Paul Ehrnrooth, styrelseordf.
Historia

Är Fiskars svenskt?

Julin adlades år 1849 och fick kalla sig John von Julin. Som sitt valspråk antog han något överraskande det finska ”Toimi, Totuus ja Toivo”, som till svenska kan översättas med Verksamhet, Sanning och Hopp. Efter Julins frånfälle år 1853 leddes bruket av en förmyndarstyrelse. Fiskars Aktiebolag grundades år 1883.

Var tillverkas Fiskars produkter?

– Made in Finland är Fiskars hela historia. Eftersom Fiskars är ett finskt företag är det svårt att föreställa sig att saxarna skulle produceras någon annanstans.

Vem äger Iittala?

Iittala är ett finländskt företag som tillverkar glas och porslin. Iittalagruppen, som har 1 400 anställda, ägs sedan 2007 av det finländska industriföretaget Fiskars.

Hur gör man en sax?

Tillverkningsteknikens betydelse. Saxskären skall vara lätt böjda så att de mjukt och fjädrande arbeta mot varandra i skärningspunkten. Slipning av skären har alltid varit ett av de mest krävande arbetsmomenten vid saxens tillverkning. Slipningen har utförts för hand ända till senare hälften av 1990-talet.

Share this post