Rekommendationer

Vilka fastighetsaktier?

Vilka fastighetsaktier?

Fastighetsaktier är aktier i bolag som investerar i fastigheter på olika sätt. Det kan handla om att äga, utveckla och förvalta fastigheter. Det finns fastighetsbolag som har bostäder, kontor, butikslokaler och industrilokaler. En del fastighetsaktier är specialister på logistik eller hotell.

Vilken Fastighetsaktie är bäst?

Castellum – den mest ägda Den mest ägda fastighetsaktien måste ha något som gör att många vill köpa den. Därför kommer Castellum att få en plats på vår lista. Bolaget har sex dotterbolag som är de som faktiskt förvaltar fastigheterna.

När ska man äga fastighetsaktier?

För de allra flesta är det en mycket bättre affär att investera i fastighetsaktier än att köpa fastigheter direkt. När du köper fastighetsaktier får du större riskspridning genom att äga flera bolag och genom att varje bolag äger ett stort antal fastigheter.

Vilket fastighetsbolag är bäst?

Nu ska vi titta lite på de fastighetsaktier som faktiskt är bäst, eller åtminstone riktigt bra:

Aktie 1 år Senast
ALM Equity 37,96% 974,00
Sagax B 35,51% 269,40
Diös Fastigheter 31,00% 98,45
Fast. Balder B 30,02% 599,00

Vilken fastighetsfond är bäst?

Publicerad 2021-11-17 04:00 Den allra bästa fonden, det vill säga den som stigit mest sedan årsskiftet, är IKC Fastighetsfond A, upp 66 procent. Och under de senaste fem åren har fonden erbjudit sina sparare en avkastning på cirka 200 procent.

Varför faller fastighetsaktier?

Flera fastighetsbolag fanns bland förlorare under morgonen, sedan Fabege rapporterat om en negativ nettouthyrning i tredje kvartalet. Därmed anslöt sig Fabege till andra fastighetsbolag som nyligen också rapporterat negativ nettouthyrning, som Castellum och Atrium Ljungberg.

Share this post