Frågor

Far man ha motorsag i bilen?

Får man ha motorsåg i bilen?

Om du aktivt använder motorsågen och behöver köra bil till arbetet så är en självklar lösning att ha motorsågen längst bak i bilen. Jag rekommenderar att ha en låda eller balja av något slag i baksätet (utan lock fungerar eftersom du ändå låser bilen) där du kan ha samtliga verktyg.

Får man ha såg i bilen?

Huvudregeln är att du inte får inneha en kniv eller yxa i din bil. Knivar, andra stick- och skärvapen samt andra föremål som är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv och hälsa får inte innehas i fordon på allmän plats (1 § stycke 1 knivlagen).

Hur ska kedjan sitta på en motorsåg?

Montera svärdet och kedjan. Lägg kedjan i svärdets spår och se till att skärtänderna är riktade framåt. Om din såg är utrustad med ringdrev ska kedjan ligga i detta.

Får man ha en kniv i bilen?

Sammanfattningsvis kan sägas att du har en morakniv som är mer ”accepterad” än vissa andra knivar, kniven ska vara i ett fordon vilket ger mer utrymme för att det ska vara befogat och syftet är att du ska transportera den till stallet samt använda kniven i stallarbetet.

Får jag använda motorsåg?

Numera är det krav på att den som använder motorsåg i sitt yrkesarbete ska ha motorsågskörkort. Även du som jobbar i din egen skog kan behöva det. Körkortet kan vara nödvändigt även för skogsägare som jobbar privat i sin egen skog eller hjälper någon annan i skogen, samt för medlemmar i en samfällighet.

Måste man ha kort för röjsåg?

Godkända prov ger dig röjsågskörkort nivå RA. Du kan även välja att gå utbildningen utan att köra upp. För att få delta i utbildningen ska du fylla 16 år samma kalenderår som utbildningen genomförs. Du får dock inte arbeta ensam med röjsågen förrän du har fyllt 18 år.

Vad räknas som röjsåg?

Röjsåg är en typ av motorsåg som har en roterande sågklinga på ett riggrör i stället för en sågkedja på ett sågsvärd. Klingan är förbunden med sågens motor (oftast tvåtaktsmotor) med en axel genom riggröret. Sågen bärs i en särskild sele och används främst vid röjning av sly i skogsbruket.

Share this post