Blogga

Far barn aka Elscooter?

Får barn åka Elscooter?

En elsparkcykel klassas som en cykel förutsatt att den inte går fortare än 20 km/tim. Överstiger fordonet 20 km/tim gäller helt andra regler (se länken till Transportstyrelsen nedan). Det är inte tillåtet att skjutsa på elsparkcykeln. Barn under 15 år måste bära hjälm.

Är det åldersgräns på Elscooter?

Finns det någon åldersgräns för elscooter/ elsparkcykel? Nej, fordonet klassas som en cykel (förutsatt att det inte går snabbare än 20 km/tim och motorns effekt inte överstiger 250w) och det finns ingen lagstadgad åldersgräns för när man får köra det, men det här är inte ett fordon som är byggt för barn.

Får barn köra voi?

Enligt Voi:s användarvillkor måste den som använder appen och dess tjänster vara minst 18 år. Det regleras bland annat genom det betalkort som registreras. Men det finns ändå inget hinder för att en minderårig uppger oriktiga uppgifter. – Vi har en 18-årsgräns och det är den som ska hållas.

Vad betyder körkorts beteckningar?

Körkort i Sverige delas in i ett antal klasser som anger vilken typ av fordon innehavaren får köra: AM, A1, A2, A, B, BE, C1, C, C1E, CE, D1, D, D1E och DE. Ett svenskt körkort med enbart de lägre behörigheterna (AM, A1, A2, A, B, BE) gäller 10 år från utfärdandedatum.

Vad betyder symbolerna på körkortet?

Bokstäverna på punkt nio på ditt körkort talar om vilken behörighet du har. Vilka fordon man får köra med respektive behörighet och vilken ålder som krävs för att få ta behörigheten framgår av tabellen nedan. Behörighet AM ger även rätt att köra: Moped klass II.

Hur gammal måste man vara för att åka voi?

Så här ser det ut i appen för den som hyr sparkcykel. Den enda kontroll som uthyraren Voi har är att den som hyr via mobilen ska intyga att man är 18 år, nykter, har hjälm och är ensam på sparkcykeln. – Informationen till användarna kan bli bättre.

Hur gammal måste man vara för att hyra voi?

För att alls få använda VOI måste du vara 18 år, väga max 100 kilo och ha ett giltigt kreditkort som du skriver in i appen.

Vad är åldersgräns på Voi?

Vad händer om man åker Voi under 18 år?

”Samma regler” Uppsalapolisen känner till elsparkcyklarna och har inga synpunkyter på de villkor som ställs av uthyraren och hur de följs. – Däremot är det ju samma regler som för cyklar, så träffar vi på någon under 15 som inte har hjälm så kommer vi att rapportera det, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson.

Vad betyder 4a och 4b på körkortet?

innehavarens födelsedatum och födelseland, 4a. datum för utfärdande av körkortshandlingen (DD.MM. ÅÅÅÅ), 4b. datum då körkortshandlingen upphör att gälla (DD.MM.

Vilket är mitt körkorts nummer?

Används körkort för att styrka identitet skall körkortets nummer anges. Detta finns i form av 8 9 siffror i fält 4d på körkortet. Skriv då körkort + numret i 4d. Används nationellt ID-kort för att styrka identitet skall kortets nummer anges (8 siffror under ”Kortnummer”).

Share this post