Trendig

Vad tankar man en traktor med?

Vad tankar man en traktor med?

Utifrån bränsleprov konstateras att brännolja har använts som bränsle. Bränsleavgift uppbärs i regel förhöjd med 30 procent för 20 dagar. Beloppet av den bränsleavgift som debiteras är då 39 000 euro (1 500 € x 20 x 1,3). En traktor är registrerad i Finland.

Hur mycket bränsle drar en traktor?

Om traktorn i dessa fälttimmar i genom- snitt drar 20 liter/timme betyder det att bränsleförbrukningen blir 8 000 liter/år.

Hur mycket diesel drar en traktor i timmen?

Bränsleförbrukningen på lastmaskinerna i undersökningen var mellan 4,5 och 7 liter per timme, med medelvärdet 5,9 liter per timme.

Vad drivs traktorer av?

Förarstolarna är ofta luftfjädrade och många traktormodeller kan beställas med en hytt som även i sig är avfjädrad. Vissa traktorer har svängbar förarstol för att underlätta användning av utrustning som monterats baktill på traktorn.

Hur mycket är skatt på bränslepriset?

Bensinskattens utveckling. När vi tankar betalar vi tre olika skatter: koldioxidskatt, energiskatt och moms. Idag utgör dessa skatter, som ofta kallas bensinskatt i dagligt tal, omkring 52 procent av priset vid pumpen.

Hur många liter går det i en traktor?

Ett exempel kan vara att en 60 liter större tank kostar 5 500 kronor på en viss modell. Prisexemplet är en traktor i effektklassen 117 kW (160 hk) och den kan man räkna med förbrukar 20–30 liter per timme beroende på hur tungt den går.

Hur stor tank har en traktor?

Specifikationer

Nominell effekt (97/68EC) 100 hk (74 kW)
Max. hydrauloljeflöde 94 liter/min
Max. lyftkapacitet 3 600 kg
Bränsletank 177 liter

Hur många liter diesel rymmer en traktor?

Men man kan uppskatta ett snitt över öret och hur traktorn används. Låt säga att man kör 600 timmar per år och därmed gör av med 15 000 liter diesel. Det är 55 tankningar om tanken rymmer 270 liter men endast 45 om den rymmer 330 liter.

Hur mycket diesel drar en hjullastare?

En grävmaskin eller hjullastare drar cirka 2,5 till 3,5 liter diesel i timmen på tomgång och därför är det bättre att sänka hastigheten och ta det lugnt än att stressa mellan de arbeten man ska utföra.

Hur mycket dricker en traktor per mil?

Sammanfattningsvis kan man alltså säga att skillnaden i bränsleförbrukning per mil mellan att köra 38 km/h och att köra 30 km/h med den här traktorn är ytterst marginell. Man kan också säga att förbrukningen per mil stannade på ca 3,3 liter.

Hur många liter drar en traktor?

Hur mycket bensin drar en A traktor?

Enligt Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen, drar de moderna A-traktorerna runt 1 liter per mil. En äldre kan dra 3-4 liter.

Share this post