Allmänning

Ar Atarax Drogklassat?

Är Atarax Drogklassat?

Atarax är ett receptbelagt läkemedel, vilket betyder att du måste ha ett recept för att få köpa det. Det verksamma ämnet i Atarax är hydroxizin. Medicinen har effekt mot ångest och oro genom att den blockerar ämnet histamin i kroppen. Den har även effekt mot klåda och nässelfeber.

Är det farligt att ta 2 Atarax?

Vid ångest och oro: Rekommenderad dos för vuxna: 1-5 tabletter à 10 mg 2-3 gånger dagligen eller 1-2 tabletter à 25 mg 2-3 gånger dagligen. Men högst 10 tabletter à 10 mg eller 4 tabletter à 25 mg per dygn. Se även ”Maximal dygnsdos för samtliga behandlingar” nedan.

Är det benzo i Atarax?

H1-receptorer förekommer även i centrala nervsystemet, vilket förklarar varför hydroxizin och andra antihistaminer som verkar på dessa receptorer även har en ångestdämpande och sedativ effekt. Hydroxizin är till skillnad från bensodiazepiner och barbiturater inte beroendeframkallande.

Kan man ta paraflex och Atarax?

Tala om för läkare eller apotekspersonal om du tar, nyligen har tagit, eller kan tänkas ta andra läkemedel, även receptfria sådana. Vissa läkemedel kan påverka eller påverkas av behandlingen med Paraflex.

Kan man bli beroende av Atarax?

Atarax har stor terapeutisk bredd och ger ej läkemedelsberoende.

Kan man bli trött av Atarax?

Atarax kan ge trötthet, sömnighet eller huvudvärk. Tröttheten är vanligast i början av behandlingen och försvinner oftast vid fortsatt användning. Det är du själv som kan bedöma om du är tillräckligt alert för bilkörning. Muntorrhet är vanligt, vilket ökar risken för hål i tänderna.

Kan man dö om man tar för mycket Atarax?

Förlängd QT-tid och fall av allvarliga arytmier med dödlig utgång har beskrivits vid överdosering av neuroleptika. Behandling: Symtomatisk och understödjande behandling. Ventrikeltömning bör övervägas liksom behandling med aktivt kol.

Kan man ta Atarax och naproxen?

Andra läkemedel och Atarax Tala om för läkare eller apotekspersonal om du tar, nyligen har tagit eller kan tänkas ta andra läkemedel, även receptfria sådana. Atarax kan påverka eller påverkas av andra läkemedel.

Är Atarax lugnande?

Vad produkten är och vad den används för Atarax är ett lugnande medel. Det minskar på ångest, spänningstillstånd och upprördhet. Atarax är även ett starkt antihistamin och speciellt effektivt vid klåda som förekommer i samband med hudsymtom. Atarax kan användas vid sömnstörningar hos allergiska patienter.

Share this post