Populära

Hur knyter man en OVVE?

Hur knyter man en OVVE?

  1. Bär inte ovven som ett helt plagg utan endast som byxor.
  2. Ovven får inte knytas med ärmarna i midjan, då blir det en så kallad ”ekonomknut”.
  3. Istället för att knyta ovven på plats ska du använda ett skärp och sedan knyta ärmarna i sidorna.

När har man Studentoverall?

En studentoverall, även ovve eller på finlandssvenska studenthalare, är en overall av arbetarmodell som bärs som festplagg av studenter vid finska och svenska högskolor och universitet, och i vissa fall av avgångselever på gymnasieskolor. Den anses vara ett av de främsta kännetecknen för studentikos kultur.

När använder man Studentoverall?

Det är oftast lämpligt att bära den vid icke-uppklädda fester (i Linköping kallade kravaller), på festivaler och vid mottagning av nyantagna studenter. Det finns en hel uppsjö av myter och traditioner kring studentoverallen, till exempel att overallen aldrig får tvättas om inte ägaren bär den på sig och så vidare.

När har man studentoverall?

Vad kostar en ovve?

Priset på en studentoverall skiljer sig beroende på hur du eller ni som studentförening eller kår vill göra er beställning. Vi har två alternativ där du som privatperson kan beställa direkt från vår webbutik, då kostar overallen 399 kr inklusive moms men exklusive frakt.

Varför har man overall?

Det finaste och värdefullaste en student på LiU äger är overallen, ”ovven”. Ovven används i huvudsak på kravaller men även i en hel del andra sammanhang som tackfester, nolle-p och tävlingar. Nästan alla arrangerade aktiviteter har ett märke som går att köpa för att sy på på ovven.

När använder man studentoverall?

Hur mycket kostar en ovve?

När får man OVVE?

Ovven – Overallen måste kanske vara det mest typiska studentplagget. Den går att ha ovve på sig i princip närsomhelst som till exempel på sittningar, pubrundor, tentaskrivningar, sportevent, studentfärjor etc. Varje sektion har sin egna färg på ovven, eftersom jag tillhör i-Sektionen är min ovve porterbrun.

Share this post