Allmänning

Vad gor Jean-Claude Arnault idag?

Vad gör Jean-Claude Arnault idag?

Vad gör Jean-Claude Arnault idag? Efter att ha avtjänat två tredjedelar av sitt straff blev Jean-Claude Arnault villkorligt frigiven i maj 2020. Efter frigivningen har han övervakats med fotboja och tvingats genomgå ett sexualbrottsprogram.

Vem är kulturprofilen?

Jean-Claude Arnault, 73, medialt känd som ”Kulturprofilen”, är en fransk-svensk kulturpersonlighet som var verksam som konstnärlig ledare för kulturscenen Forum i Stockholm. Jean-Claude Arnault är gift med Katarina Frostenson, 66, tidigare ledamot av Svenska Akademien.

Vem avslöjade kulturprofilen?

Matilda Gustavsson avslöjade ”Kulturprofilen”: Jag var lite rädd. Matilda Gustavssons granskande reportage om den så kallade ”Kulturprofilen” slog ner som en bomb i kultursverige – och i resten av världen.

Vem äger Svenska Akademien?

Akademiens organisationsform är ”Offentlig korporation och anstalt”. Detta innebär att den är fristående från svensk statlig inblandning, men eftersom den är en kunglig akademi har Sveriges monark inflytande över samfundets regelverk.

Vilka har lämnat Akademien?

Den 7 maj samma år beviljades utträdet. Under 2018 och 2019 lämnade även Sara Stridsberg, Klas Östergren, Kerstin Ekman, Jayne Svenungsson, Sara Danius och Katarina Frostenson Akademien.

Vilket fängelse sitter kulturprofilen i?

Den så kallade Kulturprofilen, Jean-Claude Arnault, är placerad på Skogomeanstalten. Nu visar ett dokument från anstalten att han missköt sig, skriver Aftonbladet. Arnault ska ha fällt en sexistisk kommentar som riktades mot en kvinnlig vårdare.

Vem betalar Svenska Akademien löner?

Till det kommer de dubbla löner och pensionskostnader som Akademien fick betala när Sara Danius lämnade tjänsten som ständig sekreterare. Löneutgiften steg exempelvis med 1,2 miljoner kronor 2018 jämfört med 2017.

Vem är den tredje kvinnan i Svenska Akademien?

Ekman, Kerstin Lillemor, författare (f. 1933). Invald 1978. E.

Share this post